24. listopadu 2014 • 17:13

Neskutečná série skončila. Železný muž NHL odehrál 737 zápasů v řadě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve světě, kde je led plný nožů a otřes mozku nebo zlomenina se bere téměř jako denní chléb, je výkon železného muže Jaye Bouwmeestera téměř neskutečný. Elitní kanadský obránce ve službách St.Louis vynechal noční duel proti Winnipegu a bylo to poprvé po 737 zápasech základní části, co během utkání svého klubu nenaskočil na led.



3. března 2004. To byl den, kdy naposledy Bouwmeesterovi parťáci šli na led a on sledoval utkání jenom z hlediště. Tehdy ještě mimo jiné patřil Floridě. Olympijský vítěz ze Soči se zranil během sobotní výhry na ledě Ottawy a už tam bylo jasné, že nejdelší současná série všech profesionálních sportů je v ohrožení.

"Má zranění ve spodní části těla, uvidíme před zápasem," říkal před bitvou ve Winnipegu kouč Ken Hitchcock. A třetí hráč draftu roku 2002 nakonec nenastoupil, nahradil ho Chris Butler. Lítost? Ani ne.

"Nikdy jsem vlastně pořádně nesledoval, jak na tom v té sérii jsem. Na to nemyslíte, prostě berete zápasy tak, jak přichází," vykládal spolehlivý zadák pro stltoday.com.

Konce série, která byla nakonec pátou nejdelší v historii NHL, přinesl také několik zajímavých statistik. Například tu, že Steve Ott a Barret Jackman z Blues byli jedinými hráči z utkání Winnipeg-St.Louis, kteří už hráli NHL v době, kdy Bouwmeester v roce 2004 naposledy nenaskočil.

A dál? Utkání ještě končila remízami. Nejlepšímu nováčkovi poslední sezony Nathanu MacKinnonovi bylo teprve 8 let. Basketbalista LeBron James vstoupil v dresu Clevelandu do své první sezony v NBA. A byla stvořena první verze Facebooku.

Štafetu teď tedy převzal útočník Andrew Cogliano z Anaheimu, který má za sebou 562 utkání v řadě. K rekordu soutěže má zatím daleko.

Nejdelší série utkání v řadě:
1. Doug Jarvis - 964 utkání
2. Garry Unger - 914
3. Steve Larmer - 884
4. Craig Ramsay - 776
5. Jay Bouwmeester - 737
...
12. Andrew Cogliano - 562
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud