27. listopadu 2014 • 12:30

Crosby po boku Jágra a Lemieuxe: Jako třetí Tučňák získal 800 bodů

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sidney Crosby už nastřádal 800 bodů v NHL. Jen pěti hokejistům v historii NHL se to povedlo rychleji, v dresu Pittsburghu to před ním dokázali jen Mario Lemieux a Jaromír Jágr. Osmou stovku završil druhou asistencí na rozhodující gól v utkání proti Torontu, které Penguins porazili 4:3 v prodloužení.



„Je to krásné číslo,“ rozplýval se Crosby po utkání. „Je to o to hezčí, že jsme vyhráli. Ale teď je potřeba zase jít dál.“

Nejrychleji hranice 800 kanadských bodů dosáhl Wayne Gretzky, kterému stačilo 352 zápasů. Pak byli Mario Lemieux (410), Mike Bossy (525), Peter Šťastný (531), Jari Kurri (558) a Crosby (571).

VIDEO: Crosbyho 800. bod v NHL

Jeho velký rival Alexandr Ovečkin již tuto hranici překonal a má na kontě o čtyřiatřicet bodů víc, už ale nastoupil k 700 zápasům. Další hvězdný Tučňák Malkin má bodů 660.

Crosby v letech 2010 – 2012 vynechal několik měsíců kvůli otřesům mozku, rekonvalescence se povedla a od té doby příznaky nemá. A září. V letošním ročníku vede produktivitu celé NHL o bod před Jakubem Voráčkem z Philadelphie.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2009 je dlouhodobě asi nejlepším současným hráčem. Je to komplexní hráč a typický tvůrce hry. Mnoho hokejových fanoušků a expertů mu však vytýká jeho podrážděné reakce a občasné zákeřnější fauly. „Má skvělé vedení puku, je těžké ho vyvést z rovnováhy,“ popsal obránce Toronta Cody Franson.

Nedostatky ale nejlépe zná on sám. Ačkoli je v dobré střelecké pozici, často ještě přihrávkou hledá spoluhráče. „Musím být větší sobec. To je věc, kterou si musím neustále připomínat,“ přiznal.

Po Jágrovi a Lemieuxovi ale úspěšně přebral pomyslnou korunu pro krále Pittsburghu. A pro mnoho lidí i celé NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud