18. prosince 2014 • 12:00

Premiéra v NHL: Simulant z Nashvillu musí zaplatit pokutu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co je jinde poměrně běžná věc, se stalo v NHL naprostou novinkou. James Neal byl jako vůbec první hráč zámořské ligy potrestán pokutou dva tisíce dolarů za prohřešek, který vedení ligy označilo jako simulování. Čím se provinil? Na konci první třetiny nedělního zápasu Nashvillu se San Jose předvedl útočník Predators ukázkový odpíchnutý skok poté, co ho Barclay Goodrow ze Sharks klepl hokejkou do nohy.



Vzápětí se strhla šatvátka, kdy se do Goodrowa pustil obránce Ryan Ellis. Neal dostal od rozhodčích dvě minuty za to, že situaci přihrál, a od vedení ligy následně ještě pokutu, protože něčeho takového se nedopustil poprvé.

VIDEO: Podívejte se na letecké číslo Jamese Neala

Při prvním prohřešku totiž přichází nejprve varovnání, peněžité tresty následují, až při opakování. Za druhý případ se platí dva tisíce, za každý další o tisíc dolarů víc. Pokutu od NHL dostal i trenér Nashvillu Peter Laviolette.

Bývalý rozhodčí Paul Stewart připomněl, že to nebyl první případ, kdy Neal z vlastní vůle upadl na led jak dělová koule. „Viděl jsem ho dostkrát a musím říct, že to není hráč mého gusta. Sám přitom hraje nečistě, nebere ohledy na druhé. Tohle byl jen další příklad. Nejsem sám, kdo z něj má takový dojem. Neal si už dávno vysloužil pověst simulanta,“ řekl.

NHL ve svém prohlášení uvedla, že první Nealův přečin tohoto druhu se datuje k 13. listopadu, kdy hrál Nashville proti St. Louis. I tehdy prý po zákroku soupeře dobře věděl, co dělá.

A tak vedle tažení proti brutalitě vyhlásila NHL válku taky hokejovým ochotníkům. Prvním, který byl takto oficiálně ocejchován, se stal James Neal. Ledy byly prolomeny, teď se jen čeká, kdo bude následovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud