Zdeněk Janda
19. prosince 2014 • 08:46

Kouč Devils hrozbu vyhazovu neřeší, hledá řešení. Hráči za ním stojí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace je kritická. Hokejisté New Jersey Devils prohráli pětkrát v řadě, z posledních třinácti partií vyhráli pouze dvakrát. Znovu se tedy dostává na přetřes otázka, jestli to ustojí kouč Pete DeBoer. Zatím se zdá, že ano. Hráči po včerejším tréninku znovu potvrdili, že za ním stojí, o vyhazovu nemluví ani generální manažer Lou Lamoriello. „Tohle prostě přináší naše práce,“ okomentoval dohady i sám trenér. V noci na zítřek Devils doma přivítají silnou Tampu Bay.



Na play off ztrácejí Jágr a spol. už osm bodů. Což je hrozivá propast i proto, že mají odehráno více zápasů než konkurenti. Mužstvo se ocitlo v marasmu. Všichni to vědí, trenér DeBoer se přesto snaží zůstat pozitivní. Co mu zbývá…

„Věřím, že hráči neztratili naději v to, co dělají. Snad se jim daří každý den myslet pozitivně,“ řekl kanadský trenér. Na hráče dolehla především poslední domácí porážka. Devils se mohli přetrhnout, Ottawu přestříleli 34:16, ale nic z toho. Výsledek 0:2 hodně bolel. A na už tak pocuchanou psychiku dodal další zátěž.

Zatím se ale zdá, že trenér u mužstva zůstane. „Soustředím se na to, jak z této situace ven. A ne na to, jestli budu vyhozený, nebo ne,“ reagoval kouč DeBoer, jenž vede New Jersey čtvrtým rokem. A nejspíš podruhé v řadě to bude bez play off. „Člověk se objeví a kabině a snaží se udělat to nejlepší. Každý den hledám způsob, jak se z toho dostat. O mně rozhodují jiní lidé. Pokud skončím zítra, vím, co jsem do mužstva investoval, takže se s tím vyrovnám. Určitě se nám nelíbí, kde se nacházíme, ale vím, že jsme tým, který tvrdě maká,“ vykládal zámořským reportérům před bitvou s Tampu Bay, která je na programu v noci na zítra.

Žádný příliš vysvětlující komentář k tomu nepřidal ani Lou Lamoriello, generální manažer. „Mísí se ve mně hodně pocitů z toho, kde se nacházíme, ale to je na jindy. Nemyslím si, že je někdo z toho šťastný. Ale musíme řešit to, kde se nacházíme dneska, ne včera. To je vše, co k tomu řeknu,“ uvedl přísný boss.

Za koučem ale i nadále stojí hráči. „Bylo by něco jiného, kdybychom ho neposlouchali a nedělali, co máme dělat. Ale dokážeme přenést do hry, co po nás chce. Teď jde o to, abychom měli trochu štěstí, aby se nám to dařilo lépe,“ řekl k tomu gólman Cory Schneider.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud