22. prosince 2014 • 08:21

"Sněhulák" Mrázek očaroval střelce: Vychytal ŠEST nájezdů za sebou!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho maska se sněhulákem a přáním veselých vánoc je stále středem pozornosti, ale český brankář Detroitu Petr Mrázek uhranul zámořskou NHL hlavně svými výkony. V duelu s Coloradem dlouho držel naděje Red Wings, porážce 1:2 v nájezdech ale nakonec nezabránil.



Dlouho držel čisté konto a, Mrázkovu neprůstřelnost ukončil až čtyři minuty před koncem v přesilovce Erik Johnson. Celkem dvaadvacetiletý český brankář pochytal 22 střel s úspěšností 95,7 procenta.

Mrázkovy velké chvíle přišly v samostatných nájezdech. Nejdříve sice dvakrát inkasoval, pak ale svou branku doslova zavřel, zuby si na něm vylámalo hned šest střelců Avalanche. A třeba jeho semafor proti Landeskogovi byl opravdu výstavní!

 

Jenže stejně jako v normální hrací době propadli především střelci Detroitu. Po vyrovnání Tomáše Tatara na 2:2 už Calvina Pickarda překonat nedokázali, zatímco na druhé straně Jarome Iginla svižnou střelou přeci jen zbavil Mrázka jeho kouzla.

„Nikdo pořádně nevystřelil. Já jsem chtěl prostě přijet a trefit to,“ popsal svou taktiku na českého gólmana autor vítězného gólu.

Detroitu nestačilo na výhru ani 35 střel, Mrázkův výborný výkon tak opět nepodpořili střelci. Mrázkovi jakoby to dělali naschvál hlavně na domácím ledě. V Joe Louis Areně odchytal za dva roky v NHL už téměř 300 minut, ve kterých Red Wings dokázali skórovat všehovšudy dvakrát.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud