28. prosince 2014 • 10:45

Čepel rychlejší než puk. Doan zlomil hůl, přesto rozhodl nájezdy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně netradiční zakončení předvedl v úplném závěru zápasu mezi Arizonou a Anaheimem domácí kapitán Shane Doan. Osmatřicetiletý veterán chtěl na brankáře Frederika Andersena vyzrát střelou švihem, jenže místo toho utrhl svou čepel. Tu dokázal šokovaný gólman zastavit, pomalu klouzající puk ale dojel až za čáru a nakonec rozhodl celé utkání. Arizona vyhrála 2:1.



Shane Doan je tradiční příklad zámořského srdcaře. Tenhle kanadský bojovník je miláčkem publika Coyotes, v klubu působí celý život, draftován byl ještě původním týmem Winnipeg Jets (do Phoenixu se klub přestěhoval v roce 1996 a letos se přejmenoval na Arizonu) a kapitánské céčko nosí už jedenáctou sezonu.

Několikrát měl možnost přestoupit do týmu, ve kterém by měl větší šanci vítězit, přesto vždycky zůstal věrný stejným barvám a góly i dál střílí v jednom dresu. Letos jich má už 7 a teď navíc předvedl, že se neztratí ani jako nájezdový žolík.

VIDEO: Takhle Doan rozhodl nájezdy

Utkání mezi jeho Arizonou a našlapaným Anaheimem dospělo až do nájezdů, v prvních třech sériích čarovali oba gólmani, a tak se do akce vložil Doan. Jeho zpackaný nájezd byl nakonec vítězný, sám útočník se smál už na ledě.

"Byla to rána, která trhá hole," žertoval Doan, jenž se na nájezd postavil poprvé v sezoně. "Tenhle typ střely běžně používám v zápase. Většinou exploduje puk, tentokrát to odnesla hůl," podotkl sarkasticky. "Netušil jsem, jestli to bude platit, ale rozhodčí to uznali," dodal Doan.

Doan se po zápase nevyhnul narážkám a přidal se i trenér Dave Tippett. "Tenhle blafák jsem u něho na tréninku ještě neviděl. Kdyby mi ho ukázal, stavěl bych ho na nájezdy častěji," žertoval Tippett.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 12. • 02:00
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes
2:1
ONLINE
28. prosince
02:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
Góly

Domácí: 10:29. Michálek, . Doan

Hosté: 09:16. Bourque

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Smith) – Michálek, Ekman-Larsson, Stone, Yandle, Murphy, Gormley – Doan (C), Vermette, Bødker – Gagner, Hanzal, Erat – Moss, Chipchura, Rieder – Korpikoski, Vitale, McMillan.

Hosté: Andersen (Bryzgalov) – Lovejoy, Fowler, Lindholm, Beauchemin, Vatanen, Stoner – Smith-Pelly, Getzlaf (C), Maroon – Etem, Kesler, Beleskey – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Heatley, Thompson, Bourque.

Rozhodčí

Rehman, Jackson – Sharrers, Grandt

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

13 656 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud