29. prosince 2014 • 06:37

Polák vyrovnal osobní maximum, k výhře Toronta nepomohl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejový obránce Roman Polák vstřelil v nedělním utkání NHL čtvrtou branku sezony, ale s Torontem prohrál na ledě Floridy 4:6. Ostravský rodák, který je v soutěži ceněn hlavně pro defenzivní schopnosti, si vyrovnal své osobní gólové maximum z ročníků 2009/10 a 2013/14.



Polák se trefil v prostřední části, kdy si ze své pozice obránce sjel až před branku a nikým neatakován pohodlně vyrovnal na 2:2. Odstartoval tím povedenou pasáž Toronta, které v rozmezí 35. až 39. minuty otočilo třemi góly z 1:2. Jenže závěrečnou třetinu opanovali Panthers a čtyřmi zásahy překlopili vedení zase na svou stranu. Do sestavy vítězů se podruhé za sebou nevešel Tomáš Fleischmann.

VIDEO: Polák srovnával na 2:2

"Jen jsme do nich stále bušili. Nahazovali jsme puky na bránu, tlačili se před ni a tím jsme si vytvářeli většinu šancí. Po skrumáži taky padly tři ze čtyř branek v poslední třetině. To by pro nás mohlo být poučení. Jestli si chceme vypracovat více gólových příležitostí, musíme být víc před brankou," řekl Brad Boyes, který v 57. minutě vstřelil vítězný gól.

Toronto ve čtyřech z pěti posledních zápasů inkasovalo minimálně čtyři branky. Od Philadelphie dostalo před Vánoci dokonce sedm gólů. "Úplně jsme dnes přestali bruslit. To se nesmí stávat. Hra v obraně teď není naší silnou stránkou, proto bude hlavní náplní našich dalších tréninků. V našem pásmu panuje až moc velká svoboda. Nehrajeme dostatečně tvrdě a důrazně. Pak se z nás stává úplně jiný tým," uvedl trenér Randy Carlyle.

Anaheim dál vládne lize

Hokejisté Anaheimu díky brankám obránců porazili v domácím prostředí Vancouver 2:1 v prodloužení. Ducks po dvou třetinách prohrávali, ale v závěrečné části vyrovnal Francois Beauchemin a v čase 62:42 rozhodl Cam Fowler. Anaheim si vítězstvím upevnil vedoucí postavení v soutěži, kterou vede se čtyřbodovým náskokem před Chicagem.

VIDEO: Vítězný gól Fowlera z 63. minuty

"Od chvíle, kdy jsem sem přišel, cítím, že tahle parta chce vyhrávat a nevzdává se za žádného stavu. To je jeden z důvodů, proč máme tolik výher ze zápasů, v nichž jsme otáčeli skóre. Kluci věří, že můžou vyhrát a to je polovina úspěchu," uvedl trenér Anaheimu Bruce Boudreau, jehož svěřenci jsou na vyrovnaná utkání mistry - hned 15 z posledních 17 duelů vyhráli o gól.

K úspěchu nad Vancouverem pomohl domácím i taktický tah, kdy Boudreau nasadil na elitní formaci Canucks obranáře. Řada Andrewa Cogliana se své role zhostila na výbornou, když bratry Sediny s Radimem Vrbatou na pravém křídle pustila jen k jedné střele. "Obvykle se k tomuto kroku v první polovině soutěže neodhodláte, ale dnes jsme učinili výjimku. A kluci si vedli velmi dobře," pochválil Boudreau své hráče.

Výsledky:

Florida - Toronto 6:4 (0:0, 2:4, 4:0)
Branky: 29. Huberdeau, 31. Hayes, 43. Kulikov, 51. Mitchell, 57. Boyes, 59. Upshall - 27. Pánik, 35. Polák, 38. Van Riemsdyk, 39. Kadri. Střely na branku: 34:22. Diváci: 17.877. Hvězdy zápasu: 1. Boyes, 2. Kulikov (oba Florida), 3. Lupul (Toronto).

Anaheim - Vancouver 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 47. Beauchemin, 63. Fowler - 23. Weber. Střely na branku: 31:14. Diváci: 17.374. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. Beauchemin (oba Anaheim), 3. Miller (Vancouver).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud