29. prosince 2014 • 09:54

Jágr stále věří Devils. Nejsem na odchodu, říká o budoucnosti

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Jersey zatím nezažívají zrovna úspěšnou sezonu. Tým ničí zranění, několik hráčů se nevyhnulo ligové epidemii příušnic a na konci prosince navíc dostal padáka trenér Peter DeBoer. Týmový veterán Jaromír Jágr ale odmítá připustit, že sezona už je pro tým ztracená. "Je před námi plno zápasů a já věřím na zázraky," řekl český útočník.



Sobotní prohra 1:3 na ledě NY Rangers znamenala, že Devils pět utkání před polovinou ročníku ztráceli 11 bodů na poslední postupovou pozici do play off. V této fázi soutěže ještě nejde o nic neřešitelného, otázka je, jestli se Devils ještě dokáží zbavit smůly, která se jich drží. Většina klíčových útočníků kromě Jágra si už letos potykala s různými zdravotními potížemi. To se pak útoky těžko sehrávají...

A jak to bude vypadat dál s budoucností Jaromíra Jágra? Chce zůstat v týmu, který zdá se bude bojovat o postupové príčky až do konce základní části? "Rozhodně," řekl odhodlaně český útočník.

Ani trio Stevens - Lamoriello - Oates zatím mužstvo neprobralo.Foto ČTK/AP

Ten navíc neřeší ani možný trejd, který by mohl přivést do New Jersey slušnou volbu v draftu a Jágra by naopak posunul do týmu, který by měl reálnou šanci na Stanley Cup. Přesně jako se to stalo v roce 2013, když putoval z Dallasu do Bostonu. "Na to se ptáte špatného člověka, tohle já neovlivním," řekl český útočník pro northjersey.com.

Jasná je ale jedna věc, flintu do žita v žádném případě nehází, týmu, ve kterém hraje druhým rokem, věří. "Pořád věřím na zázraky. Zázraky se dějí. A my před sebou máme ještě hodně utkání," připomněl Jágr 45 duelů, které na Devils do konce ročníku ještě čekají.

Teď brzy třiačtyřicetiletého křídelníka čeká pár změn. V týmu totiž skončil trenér Peter DeBoer, se kterým si český hokejista velmi dobře rozuměl. "Je to zpráva od vedení klubu, která míří hlavně k nám hráčům. My jsme na vině, že Peter musel skončit," sdělil novinářům Jágr.

Střídačku si teď hlídá zkušený generální manažer Lou Lamoriello, který funkce rozdělil mezi bývalého výborného beka Scotta Stevense, který mužstvo jako kapitán dovedl ke třem Stanley Cupům a Adama Oatese, se kterým Jágr hrával ještě ve Washingtonu.

"Musíme začít hrát správně, pak budeme vítězit," popsal jednoduchou cestu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud