4. ledna 2015 • 09:15

Nejstarší autor hattricku v NHL? To mě vůbec netěší, smál se Jágr

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětkrát vystřelil na branku, třikrát zvedal ruce v gólovém gestu. Jaromír Jágr srazil v dresu New Jersea Voráčka a spol. třemi trefami a překonal rekord Gordieho Howea. Legendární útočník je od soboty nejstarším autorem hattricku v historii NHL.



Jágr se proti Philadelphii v necelých 43 letech stal nejstarším hráčem NHL, kterému se třígólový kousek povedl. Pro legendárního útočníka šlo o patnáctý hattrick kariéry, svůj zatím poslední vstřelil v roce 2006 ještě v dresu New York Rangers také do sítě Flyers.

"Střílení hattricků mě baví, míň už se mi ale líbí ten údaj, že jsem nejstarším střelcem," smál se po zápase český útočník, kterému na tři góly stačilo pět střel na branku. "Nechci být nejstarší, ale za ty góly jsem moc rád," dodal Jágr, který proti Flyers i nečekaně experimentoval.

Ledovou plochu brázdil na nových bruslích, které vyndal z krabice v den zápasu a poprvé se na nich sklouzl při rozbruslení. "Nikdy jsem nic takového neudělal," přiznal pro nhl.com Jágr. "V minulých zápasech jsem se na bruslích necítil silný, potřeboval jsem změnu. Neměl jsem co ztratit, horší to už být nemohlo," glosoval s úsměvem autor devíti gólů a šestnácti přihrávek v probíhajícím ročníku.

Kanadské bodování NHL

1. Voráček (Philadelphia) 39 48 (15+33)

2. Seguin (Dallas) 37 46 (26+20)

3. Malkin (Pittsburgh) 39 43 (17+26)

4. Giroux (Philadelphia) 38 43 (13+30)

5. Getzlaf (Anaheim) 39 43 (13+30)

6. Crosby (Pittsburgh) 36 43 (11+32)

7. Tarasenko (St. Louis) 39 41 (22+19)

8. P. Kane (Chicago) 38 41 (18+23)

9. Kessel (Toronto) 39 41 (18+23)

84. Jágr (New Jersey) 40 25 (9+16)

Tažení za hattrickem odstartoval Jágr ve 14. minutě, kdy vytěžil ze špatné rozehrávky brankáře Raye Emeryho a z ostrého úhlu zasunul puk. "Těžká pozice? Jsem prostě talent, čistý talent. Ale samozřejmě nechci znít namachrovaně," žertoval Jágr, který se v první třetině prosadil i přesnou ranou ze středu a třígólový večer zkompletoval ve 33. minutě, kdy se uvolnil před brankou a po přihrávce Scotta Gomeze pohotově skóroval.

VIDEO: Podívejte se na hattrick Jaromíra Jágra

Jágrovou kanonádou do sítě Flyers padl letitý rekord Gordieho Howea, který v listopadu 1969 nasázel tři góly ve věku 41 let a 216 dnů. Jágrovi bylo v den utkání s Philadelphií 42 let a 322 dní.

"V NHL dnes opravdu není snadné dávat branky. Se všemi přípravami, videem, systémem hry a navíc i gólmani jsou tak dobří," pochvaloval si Jágr, který má na střeleckém kontě 714 gólů a v historické tabulce mu schází jen tři branky k vyrovnání pátého Phila Esposita.

Galapředstavení české legendy pomohlo New Jersey alespoň trošku vylepšit tristní bilanci. Za posledních čtrnáct utkání nasázeli Devils jen 21 gólů a pokud chtějí do play off, musí přidat. Od osmého místa ve Východní konferenci je dělí propastných deset bodů.

"Bylo skvělé vidět po delší době, že umíme i útočit," trefně shrnul generální manažer Devils Lou Lamoriello. Další utkání čeká Jágra a spol. v noci z úterý na středu, kdy Devils doma přivítají Buffalo. Po jakém rekordu se zapráší tentokrát?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud