9. ledna 2015 • 10:19

Pastrňák dál bojuje o NHL. Přináší nám rychlost, chválí ho kouč

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z mistrovství světa juniorů rychle musel přepnout na jiný level. Českého reprezentanta Davida Pastrňáka hned po šampionátu Boston povolal do NHL a už v noci ze čtvrtka na pátek nastoupil za Bruins. V prvním útoku vedle Davida Krejčího odehrál patnáct minut a povedeným výkonem přispěl k výhře nad New Jersey Devils 3:0.



První útok, patnáct minut na ledě, z čehož minutu a půl v přesilové hře, a čtyři střely. Byl na ledě i u vstřeleného gólu v početní výhodě, když při střele Lucice operoval mezi kruhy. Takový je Pastrňákův účet proti Devils. Vše pod dohledem trenéra národního týmu Vladimíra Růžičky, který je v zámoří na inspekční cestě, kde sleduje potencionální reprezentanty pro pražský šampionát.

„Snažíme se ke Krejčímu najít hráče, s kterými bude mít správnou chemii. S Marchandem nějakou má a Pastrňák svým bruslením opět činil obráncům problémy,“ řekl k první formaci kouč Bostonu Claude Julien.

Pastrňák tak byl poslední skládačkou do sestavy Bostonu. "I Lucic si už našel svůj prostor. Všechny útoky a obrany zahrály velmi dobrý zápas," chválil Julien.

VIDEO | Boston - New Jersey 3:0

„Přináší naší hře hlavně pohyb a rychlost. Ale i spoustu další věcí, které z něho buď teď, nebo v příští sezoně udělají stabilního hráče NHL,“ dodal 54letý trenér. „Musíme si udělat obrázek o tom, zda může už nyní hrát v stabilně v této lize,“ dodal Julien s tím, že pokud Pastrňák v Bostonu odehraje ještě čtyři zápasy, vzejde v platnost jeho nováčkovský kontrakt. Když ho vrátí na farmu, tříletá smlouva začne platit později.

Julien ale upozornil na Pastrňákovy fyzické parametry – 182 centimetrů a 76 kilogramů. „Musíme to zohlednit. Jistě, důležité je, jak je hráč zručný, když ho ale omezuje, že nemá takovou sílu, musíte mu dát čas.“

Pastrňák však podává skvělé výkony, přestože je v AHL i NHL nejmladším hráčem. Na farmě má z 24 zápasů 27 kanadských bodů. V šesti zápasech NHL posbíral jednu asistenci. „Nebojí se, chodí do rohů a před branku. Ale zkušenostmi se člověk učí a najde si správné místo,“ řekl Julien již před časem k Pastrňákovým přednostem.

Pastrňák také v noci na pátek nastoupil proti krajánkům v New Jersey – Jágrovi, Eliášovi, Židlickému a Havlátovi. „Byla to dobrá zkušenost. Zápas jsem si moc užil, chtěl jsem prostě hrát co nejlépe,“ řekl Pastrňák, jehož na tribuně sledovala i máma.

Dobré výkony podával havířovský rodák i na juniorském světovém šampionátu v Kanadě a se sedmi body za gól a šest asistencí ovládl týmovou produktivitu. Navíc se tučně podepsal pod postup z druhého místa ze skupiny, když režíroval vítězství po nájezdech nad Dánskem a triumf nad Ruskem.

Zklamaný útočník Pastrňák: Nebylo to od nás odfláknuté
Video se připravuje ...
David Pastrňák: Musíme dál hrát jako jeden tým
Video se připravuje ...
Pastrňák v nerváku přiblížil čtvrtfinále: Jak jsme dobří, ukáží jen těžké chvíle
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud