Martin Tomaides
25. ledna 2015 • 06:00

Nájezdník Sekáč a šprýmař Voráček! Češi bavili v Utkání hvězd NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnozí se nad hokejovým Utkáním hvězd mračí. Prý je zbytečné a hráče a fanoušky moc nebaví. V sobotu večer, den před samotným utkáním, byly v Columbusu na řadě dovednostní soutěže a nezdálo se, že by to byla zrovna nuda! Mezi nejlepší momenty večera se navíc zařadili i dva ze čtyř českých hokejistů, kteří letos byli mezi hokejovou elitu vybráni.



Nováček letošního ročníku NHL Jiří Sekáč začal svou kariéru v zámoří celkem pohádkově. Nikdy nedraftovaný útočník se okamžitě prosadil do kádru legendárního Montrealu a jeho výkony v dresu tradičního klubu mu vynesly dodatečnou nominaci (Sekáč se do týmu dostal díky zranění Tannera Pearsona z Los Angeles) mezi šestici nováčků, kteří se během víkendu hvězd účastní dovednostních soutěží.

Tam dvaadvacetiletý rychlík zaujal báječně provedeným nájezdem na brankáře Roberta Luonga z Floridy. Zkušeného veterána díky perfektní práci s holí vymíchal a puk už už zasouval do prázdné klece. Jenže Kanaďan předvedl, proč patří mezi nejlepší gólmany poslední dekády. Na brankové čáře zaúřadovala jeho lapačka a diváci s radostným rykem vstávali ze sedaček.

VIDEO: Neskutečný zákrok Luonga na Sekáče

"No, to jsem prostě já. Každej jinej hráč by puk zasunul do brány," vyprávěl s úsměvem pro klubovou televizi útočník s číslem 26 na zádech. "Byl to parádní zákrok," pochválil ještě Luonga.

Nevydařený nájezd ale hodil brzy za hlavu a užíval si svou účast v Columbusu. "Těžko popisovat pocity. Je to úžasný zážitek být tu mezi těmito hráči a sledovat je, jak si to užívají," řekl bývalý útočník Sparty nebo Lva Praha, který na jedné střídačce seděl například s Alexandrem Ovečkinem, Drew Doughtym, Claudem Girouxem, Stevenem Stamkosem či Radimem Vrbatou.

Dalším, kdo pobavil diváky, byl lídr kanadského bodování NHL a bývalý útočník Columbusu Jakub Voráček. Ten zašprýmoval během samostatných nájezdů a nechal se inspirovat současnou domácí hvězdičkou Ryanem Johansenem.

Ten se při svém pokusu rozjel na brankáře Corey Crawforda a kousek před ním zastavil. Rychle se vrátil ke střídačce, chňapl maličkého kloučka (syna Mikea Vogta, jednoho z trenérů Blue Jackets) a v náručí se s ním rozjel na bránu. Jeho střelu samozřejmě gólman Blackhawks nechal projít.

VIDEO: Johansen nájedem inspiroval Voráčka

A Voráček rychle využil situace. Stejně jako domácí hokejista se rozjel na bránu, jenže mezi kruhy odhodil hokejku i rukavice a pelášil ke střídačce. Tam chytil útočníka Calgary Johnnyho Gaudreaua, se 174 centimetry a 72 kilogramy asi nejdrobnějšího hráče v NHL a stejně jako Johansen s ním najížděl na bránu. Mladý Američan máchal holí, jako kdyby ji držel v ruce poprvé v životě a nakonec prostřelil Briana Elliotta v bráně. Komentátoři utkání sotva popadali dech.

VIDEO: Voráček chytil spoluhráče a jeli spolu na bránu

"Tak to bylo fantastické," smál se jeden z nich. "Rozhodně si myslím, že ten klučina co s ním jel Johansen, byl větší než Gaudreau," popichoval se smíchem po utkání český hokejista jednoho z nejnadanějších nováčků letošního roku a dodal, že s myšlenkou na tento vtípek přišel obránce Ryan Suter z Minnesoty.

Útočník Calgary byl dopředu na Voráčkovu show připraven. "Přišel se mě nejdřív zeptat, jestli je to v pohodě. Říkal jsem si proč ne, mohla by to být legrace," vykládal Gaudreau, který měl nejdříve v rukávu jiný trik.

"Chtěl jsem si před svým nájezdem zapálit hokejku," popisoval útočník Flames a druhý nejproduktivnější nováček sezony. "Konzultoval jsem to s člověkem, který se stará o bezpečnost hry a ten mi to samozřejmě hned zatrhl," culil se americký útočník.

Ale i bez tohoto triku se hokejová nuda v sobotu v Columbusu opravdu nekonala.

VIDEO: Nejtvrdší střelu měl Shea Weber (174,5km/h)

VIDEO: Nejrychlejším bruslařem se stal Drouin z Tampy Bay

VIDEO: Nejpřesnějším střelcem se stal Kane z Chicaga

VIDEO: Pozápasový rozhovor s Jiřím Sekáčem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud