Tomáš Vrábel
28. ledna 2015 • 09:23

Hertl se vrací z farmy do NHL. Dobrá zkušenost, prohlásil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

San Jose odeslalo Tomáše Hertla na farmu. Tato stručná zpráva z konce minulého týdne vyvolala obavy kolem budoucnosti nadějného hokejisty. Nicméně v nižší soutěži Hertl odehrál jen dva zápasy během přestávky NHL kvůli All Star Game. V úterý večer už Sharks povolali českého mladíka zpět do prvního týmu.



Hertl v AHL ve Worchestru naskočil do dvou utkání proti farmě New Jersey, ve kterých si připsal dvě asistence, jeden bod v hodnocení +/- a třikrát vystřelil na branku. Nejprve okusil porážku 2:3, pak výhru v prodloužení 2:1. Novou zkušenost si pochvaloval.

„V AHL se hraje trochu jiný hokej, je tu víc hitů. Při rozcvičce před druhým zápasem se téměř všichni ve středu hřiště pošťuchovali. Nikdy jsem to před tím neviděl,“ popsal Hertl. „Byl to dobrý zápas, snažil jsem se hrát podobně a přitvrdit. Byla to dobrá zkušenost,“ dodal.

VIDEO: Worcester - Albany 2:3 (Hertlova asistence 1:15)

Hertl je v zámoří od léta 2013, od té doby však působil jen v NHL. Přesun do farmy tak poznal poprvé. Během přestávky na Utkání hvězd měl v plánu odpočinek v Jižní Kalifornii se svou přítelkyní, ten ale museli zrušit.

„Říkal jsem jí, že si tam zajedeme v létě. A ne jen na čtyři dny, ale třeba na celý týden,“ usmíval se slávistický odchovanec.

Hertl v NHL

Sezona 2013/14
Zápasy: 37
Góly: 15
Asistence: 10
+/-: 11
Střely: 98
Čas na ledě: 15:19

Sezona 2014/15
Zápasy: 48
Góly: 8
Asistence: 9
+/-: -2
Střely: 81
Čas na ledě: 14:52

Trenér San Jose byl s Hertlem a jeho spoluhráčem Barclayem Goodrowem, který na farmu putoval společně s českým útočníkem, velmi spokojený.

„Bojovali, zapadli do týmu a chtěli vyhrát. Mám zprávy, že druhý zápas už měl náboj play off a oni byli klíčovými hráči. To je to, co jsme hledali. Byl to dobrý test,“ uznal kouč Todd McLellan.

Hertl ještě před odchodem na farmu odehrál v San Jose několik utkání na pozici centra třetího či čtvrtého útoku, předtím nastupoval na levém křídle. Sám se na pozici ve středu hřiště, na které působil většinu kariéru, cítil lépe. I McLellan to viděl.

„Před Utkáním hvězd jsem měl tak pět dobrých zápasů, hrál jsem mnohem lépe, než dřív, byl jsem neustále v pohybu,“ připomněl Hertl to, že se mu v této sezoně nedaří podle očekávání – ve 48 duelech NHL vstřelil jen osm branek a k nim přidal devět asistencí. A z elitních formací se propadl níž.

„Ne že bych to očekával, ale myslím, že je to přirozený vývoj. Samozřejmě že bychom si všichni přáli, aby stále bodoval, ale tak to prostě nejde,“ přiznal v rozhovoru pro iSport.cz šéftrenér českého svazu Slavomír Lener . „Důležité je, že mu trenéři dál věří,“ zdůraznil.

A to, jak se ho trenéři San Jose snaží restartovat – ať už přesunem na farmu či rotací v sestavě - je důkazem zmíněné důvěry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud