28. ledna 2015 • 09:56

Jágr žertoval o Brodeurově konci kariéry: Už jsem zase nejstarší

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozloučil se s ním další souputník. Jaromír Jágr ztratil další legendu, se kterou se mohl potkávat na ledě NHL. Brankář Martin Brodeur ukončil kariéru. A české ofenzivní eso pro něj má jen chválu. „Byl to napůl gólman a napůl obránce,“ chválí jeho rozehrávku.



Netušil, že by se dělo něco výjimečného. Až novináři zastavili Jaromíra Jágra s dotazem, co říká na novinku o Martinu Brodeurovi. „Jakou novinku?“ zněla odpověď. Ukončil kariéru... „Proč?“ tázal se dvaačtyřicetiletý veterán. On sám ještě nic balit nehodlá.

Kanadský gólman byl jen o pár dní mladší než vítěz z Nagana, oba byli draftováni v roce 1990. Naposledy si čtyřnásobný vítěz Vezina Trophy v této sezoně zachytal v St. Louis. Celou předchozí kariéru strávil v New Jersey, drží rekordy NHL v počtu vychytaných nul i vítězství.

„Tak už jsem zase nejstarší,“ povzdechl si Jágr. „Dobře, byl jsem i předtím. Ale jenom o dva měsíce, to jsem nepočítal jako rozdíl,“ usmál se na webu northjersey.com. Pro svého kamaráda měl jen slova chvály. Vždyť ty dva si na ledě proti sobě zahráli nesčetněkrát.

A na sklonku svých kariér se sešli i v jednom týmu, minulou sezonu v Devils. „Zjistil jsem o něm jednu zajímavou věc a měli by si ji vzít k srdci i ostatní. Nikdy na nikoho nesváděl vinu. Vždycky radši kritizoval sebe, než ostatní,“ prozradil pravý křídelník.

Je na něm, aby držel prapor čtyřicátníků.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud