29. ledna 2015 • 12:30

To byla bolest! Parise hledal po ráně pukem v krvi svůj zub

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad každý hokejista během své kariéry přijde aspoň o jeden zub. Asistent kapitána Minnesoty Zach Parise o ten svůj přišel ve středečním utkání NHL proti Edmontonu. Ve 13. minutě totiž dostal kotoučem do obličeje a zakrvácený musel na střídačku. Jako správný tvrďák se do utkání ovšem ještě vrátil.



Za stavu 1:0 pro Minnesotu vyhazoval Ryan Suter kotouč zpoza brány svého celku. Letící puk však do bezpečí nedostal, ale trefil jím svého parťáka s áčkem na hrudi Zacha Pariseho do obličeje. Druhý nejproduktivnější hráč týmu se okamžitě sesunul k ledu a rozhodčí museli hru přerušit.

Jeho spoluhráči k němu okamžitě přijeli s obavami ve tváři. Houževnatý útočník si ze svého zranění však nic nedělal. S klidem ve tváři si sundal rukavici a vylomený zub z kaluže krve zvednul a podal ho týmovému lékaři.

"Myslel jsem, že by mi ten zub mohli lékaři dát nějak zpátky, ale asi to nepůjde," vysvětlil Parise novinářům po utkání. "Tohle už se muselo stát každému. Bohužel se mi to v posledním roce děje nějak často," dodal.

Jako správný tvrďák však z utkání neodstoupil. Po chvíli se na led vrátil a byl u výhry Minnesotty nad Edmontonem 2:1. Rozhodující gól vstřelil v 56. minutě Charlie Coyle, který se blýsknul parádní trefou zpoza branky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud