10. února 2015 • 14:28

Jágrova PRO a PROTI: Proč (ne)jít do Pittsburghu, či Montrealu?

Autor: iSport.cz, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři týdny nejistoty čekají Jaromír Jágra, jehož angažování na play off zvažuje několik týmů NHL. Přesun slavného veterána je velmi aktuální, rozhodnout by se mělo až v posledních dnech či spíše hodinách před uzavřením přestupů. Závora na transfery spadne 2. března. Jaký dres bude oblékat pak?



Pittsburgh Penguins

TIP SPORTU: 30%

Aktuální prostor pod platovým stropem: 401 tisíc dolarů

PRO
Co by mohlo znamenat nejen pro klub, ale i pro samotnou legendu větší symboliku? Jágr je jednou z největších postav v historii Penguins, právě v jejich dresu zanechal v NHL největší stopu. Návrat na místo činu na sklonku kariéry by z toho udělal úžasný příběh… I když odcházel za zjitřených okolností, čas všechno vyléčí. Týmu by se hodil hlavně při přesilovkách, v zámořských médiích už se spekulovalo i o tom, že by mohl hrát s ruským centrem Jevgenijem Malkinem.

PROTI
Je otázkou, jak se k celé situaci postaví Mario Lemieux, spolumajitel klubu a hlavní ikona. Byl údajně hodně dotčený, když si Jágr po návratu z NHL vybral místo Penguins nenáviděnou Philadelphii. Odpustil mu už? Navíc Penguins nemají prostor pod platovým stropem, museli by si pomoct nějakým jiným přesunem nebo trejdem.

Klíčové postavy: Sidney Crosby , Jevgenij Malkin, Marc-Andre Fleury.

Montreal Canadiens

TIP SPORTU: 20%

Aktuální prostor pod platovým stropem: 1,162 milionu dolarů

PRO
Sám Jágr by určitě neváhal. Několikrát veřejně uvedl, že by ho lákalo si zahrát v nejslavnějším klubu světa. Byla by to pro něj navíc premiérová štace v Kanadě, zatím hrál jenom v USA. A hokejová vášeň se v tomto ohledu nedá srovnávat. V útoku by si navíc mohl zahrát s Tomášem Plekancem , s nímž si náramně rozuměli nejen v Kladně během výluky, ale i při řadě reprezentačních akcí. Mužstvu by navíc dodal porci zkušeností.¨

PROTI
Jako o dobré věci o tom mluví zámořští experti. Proti by nebyli ani fanoušci. Ovšem v klubu rozhoduje úplně někdo jiný… A právě majitelé a šéfové jsou ti, kteří zatím při každé příležitosti získat Jágra řekli: Ne! Těžko se dá předpokládat, že by najednou změnili názor a hráče s číslem 68 ve věku 43 let přivítali s otevřenou náručí.

Klíčové postavy: Tomáš Plekanec, P. K. Subban, Carey Price.

New York Islanders

TIP SPORTU: 20% 

Aktuální prostor pod platovým stropem: 5,706 milionu dolarů

PRO
Klíčový údaj tkví v rozpočtu – klub má dostatečný finanční prostor, aby si český klenot mohl dovolit. Hodil by se ale i na ledě. Tým plný mladíků dokázal oprášit respekt klubu, jenž v minulých let uvadal, ale zkušenosti mu chybějí. V play off by se veterán tohoto kalibru hodil, většina hráčů vůbec nezná ten pocit z nejvypjatějších bitev o všechno. Proto by esence s číslem 68 byla vítaná, nemluvě o přínosu při přesilových hrách.

PROTI
I když útočník nemá ve smlouvě klauzuli o tom, že nesmí být vyměněn bez svého souhlasu, jeho potenciální nový zaměstnavatel se ho jistě zeptá. A chtělo by se Jágrovi do Islanders? To není jisté. Přece jenom jejich renomé šlo za poslední roky dolů, tohle by ho mohlo odradit. Dravé mužstvo navíc praktikuje rychlý hokej, což by mohla být překážka.

Klíčové postavy: John Tavares, Kyle Okposo, Jaroslav Halák.

Jiná možnost nebo setrvání v Devils

TIP SPORTU: 30%

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud