16. února 2015 • 08:19

V zámoří smutní, nečekaně zemřel bývalý hokejista NHL Montador (†35)

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 35 letech zemřel kanadský hokejový obránce se zkušenostmi z NHL Steve Montador. Finalista Stanley Cupu z roku 2004 s Calgary byl nalezen v neděli bez známek vědomí ve svém domě v městě Mississauga a později prohlášen za mrtvého. Policie nemá podezření, že příčinou úmrtí bylo cizí zavinění. Hráč údajně trpěl bolestmi hlavy a depresemi.



"Celá NHL byla otřesena hned poté, co se dozvěděla o úmrtí Stevea Montadora," napsal ve svém prohlášení ředitel soutěže Gary Bettman. "Jeho hra se vždy vyznačovala nasazením a vášní, byl skvělým spoluhráčem a respektovaným soupeřem," sdělil Bettman a vyjádřil soustrast rodině i přátelům.

Montador do NHL nikdy nebyl draftován, přesto v základní části v dresu Calgary, Floridy, Anaheimu, Bostonu, Buffala a Chicaga odehrál 571 utkání a připsal si 131 bodů (33+98).

"Mám na něj jen dobré vzpomínky, byl to vynikající kamarád," řekl pro NHL.com Martin Gelinas, jeho bývalý spoluhráč a v současné době asistent trenéra u týmu Flames. "Když jsme hráli na Floridě, byli jsme si hodně blízcí, byl jako součást mé rodiny," řekl zklamaně.

VIDEO: Momenty z kariéry Montadora

Montador měl napříč soutěží hodně přátel, pro svůj osobitý styl plný obětování byl mezi hokejisty skutečně respektovaný. "Byl ten typ, který v hokeji nikdy nedostal nic zadarmo, všechno si vydřel," popisoval ranař Calgary Brandon Bollig, který se s ním setkal před pár lety v dresu Chicaga. "U Blackhawks jsme ho všichni zbožňovali."

Jeho kariéru v elitní soutěži ukončil v roce 2012 otřes mozku. Naposledy působil v minulé sezoně v Medveščaku Záhřeb v KHL, v tomto ročníku už nikde nehrál. V nočních utkáních Floridy a Anaheimu drželi za zesnulého hokejistu před utkáním minutu ticha.

 

 

 

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud