22. února 2015 • 21:54

Voráček dvakrát asistoval. Své maximum v NHL posunul na 63 bodů!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Jakub Voráček pomohl dvěma asistencemi k vítězství Philadelphie nad Washingtonem 3:2 a posunul se na třetí místo kanadského bodování NHL. Vylepšil také své životní maximum, které dosud bylo 62 bodů  Flyers stále schází na postup do play-off čtyři body.



Voráček se podílel hned na úvodní gólové akci, když si připsal asistenci u přesilovkového gólu Clauda Girouxe. Po další využité početní výhodě šla Philadelphia v úvodu druhé třetiny do dvoubrankového vedení, soupeř ale ještě v prostřední části náskok smazal.

Rozhodující branka tak přišla až čtyři minuty před koncem. Voráček přebral puk na modré čáře a zadovkou našel ve druhé vlně najíždějícího obránce Michaela Del Zotta, který prostřelil brankáře Bradena Holtbyho.

Kladenský rodák má na kontě 63 bodů, což je jeho životní maximum během jeho působení v NHL. Jeho letošní bilance je 19 branek a 44 asistencí. Díky dvěma bodům tak stáhl náskok lídra pořadí produktivity Nicklase Bäckströma z Washingtonu, který v dnešním vzájemném duelu vyšel bodově naprázdno. Schází mu už jenom bod.

VIDEO: Voráčkova druhá asistence proti Capitals

NHL:

Philadelphia - Washington 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky: 5. Giroux (Voráček), 22. Simmonds, 46. Del Zotto (Voráček) - 26. Wilson, 46. Ward. Střely na branku: 28:23. Diváci: 19.703. Hvězdy utkání: 1. Del Zotto, 2. Giroux, 3. Voráček (všichni Philadelphia).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud