23. února 2015 • 13:05

Hvězdy po letech od sebe. Voráček: Giroux je jako moje přítelkyně

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráli spolu v jednom útoku od začátku sezony 2012/13. Rozumí si na ledě i mimo něj. A přestože se Jakub Voráček i Claude Giroux pohybují v nejlepší patnáctce produktivity NHL, trenér Craig Berube je rozdělil, protože zabředli do herního útlumu. Od té doby Philadelphie dvakrát vyhrála.



Toews – Kane, Sedin – Sedin, Bäckström – Ovečkin, Getzlaf – Perry a Giroux – Voráček… Za ty tři roky vytvořili útočníci Flyers jednu z nejbezpečnějších dvojící NHL. Stálý pár, který soupeře přehrával dokonalou kombinací a nechytatelnou rychlostí. Jenže v posledním období se jim extrémně nedařilo. Voráček v předchozích 19 zápasech skóroval pouze třikrát, Giroux ve dvanácti duelech jen jednou.

Útoky Flyers

1.: Raffl - Giroux - Simmonds
2.: Read - Couturier - Voráček
3.: White - B. Schenn - Umberger
4.: VandeVelde - Bellemare - Rinaldo

„Takový je hokej, změny přináší,“ okomentoval to český útočník. „Jeden z nás bude hrát proti slabší obraně a nebude hrát na Webera, to je úleva,“ přiznal před sobotním zápase proti Nashvillu.

Přesně to byl trenérův záměr. „V následujících zápasech náš čekají dvě dobré obrany a tím, že neubudou hrát spolu, bude na jednoho z nich upřená menší pozornost,“ popsal Berube v pátek před zápasy s Nashvillem (3:2 po nájezdech) a Washingtonem (3:2).

„Je to docela smutné,“ reagoval na to s úsměvem Giroux. „V minulých letech mezi námi fungovala chemie, v této sezoně trochu také,“ dodal první centr Flyers.

Voráček dostal od zámořských novinářů otázku, s kým je déle, jestli s přítelkyní, nebo Girouxem. „Myslím, že s přítelkyní. Teď jste mě dostali, ale myslím, že s přítelkyní. Ovšem G (Giroux) je jako moje druhá přítelkyně,“ vtipkoval Voráček.

V elitní přesilovkové formaci však oba zůstávají. V noci na neděli proti Predators ani jeden nebodoval, Voráček jen dal rozhodující nájezd. O den později už však oba zazářili, když Giroux vstřelil gól a na další nahrál a Voráček dvakrát asistoval.

VIDEO: Voráčkův nájezd proti Nashvillu

Rozdělené duo má před sebou velkou výzvu: dotáhnout Flyers do play off. Nyní je Philadlephia na desátém místě konference, v divoké kartě na postupovou příčku ztrácí čtyři body, ale má o zápas víc.

Před měsícem si Voráček navíc zavěštil: „Zbývá nám 34 zápasů, vyhrajeme jich 25,“ prohlásil. „A jestli v tom byl nějaký výpočet? Jsem chytrý kluk,“ smál se nejproduktivnější český hokejista v NHL, ale v zápětí zvážněl. „Obvykle pro postup do play off potřebujete 95 bodů, možná víc. Teď se musíme soustředit na každý zápas, abychom uspěli.“

VIDEO: Voráčkova asistence proti Washingtonu

Od té doby mají na kontě devět výher, jeden neúspěch v nájezdech a čtyři porážky. A rozložené síly v prvních dvou útocích mohou bilanci ještě zlepšit.

Kanadské bodování NHL

1. P. Kane (Chicago) 60 64 (27+37)
2. Bäckström (Washington) 61 64 (18+46)
3. Voráček (Philadelphia) 60 63 (19+44)
4. Tavares (NY Islanders) 61 62 (29+33)
5. Ovečkin (Washington) 61 61 (38+23)
...
14. Claude Giroux (Philadelphia) 59 57 (17+40)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud