Jakub Hlaváč
26. února 2015 • 13:05

Jágr ztrácí čas na ledě a trápí se: Bojím se, že přestanu hrát úplně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězí, a přesto se trápí. Útočník Jaromír Jágr už není u Devils stoprocentně šťasten. Neboduje, nedostává se mu času na ledě. Nevěří, že se situace změní. Vysvobozením může být výměna, přestupní termín v NHL končí v pondělí.



Brzda, střelba, brzda. Zase už chodí Jaromír Jágr na led sám, potřebuje si udržet fyzičku. V zápasech je jeho vytížení menší, než je zvyklý. Menší, než by si přál. V posledních dvou kláních mu stopky naměřily hodnoty 12:13 a 12:49, v nočním duelu s Calgary mu naměřili 15:55.

Otevřeně si o trejd nikdy neřekl, nicméně mezi řádky se dá jeho touha vyčíst. Posílit účastníka bitev o Stanley Cup by si přál. Věří, že do přesilovky je pořád platným mužem, že jeho zkušenosti mohou pomoci najít cestu k Poháru.

Ve středu ráno promluvil o svém rozpoložení se zámořskými žurnalisty. Po delší době mlčení byl otevřený otázkám. „Miluji tenhle tým, zároveň pořád chci hrát. Tohle je vlastně jediná věc, o kterou se starám. A obávám se, že bude hůř,“ pronesl. Od chvíle, co byl odvolán trenér Peter DeBoer, pozice naganského šampiona oslabila. Noví trenéři Adam Oates a Scott Stevens preferují jiná jména.

Nutno dodat, že v poslední době měli před prohranou bitvou s Flames čtyři výhry v řadě. I proto se generální manažer Lou Lamoriello zdráhá zahájit výprodej hráčů. Pořád drží svůj soubor pohromadě, doufá v zázračný postup do vyřazovacích bojů. Jakkoliv se tato teorie zdá být nereálná, pořád na ni existuje teoretická šance.

Skóre otevřel útočník Scott Gomez.
Skóre otevřel útočník Scott Gomez.

Prostor na ledě se může ještě ztenčit

Výpočty založené na zkušenostech hovoří o potřebě zisku 95 bodů. New Jersey jich má 59. Ze zbývajících 21 utkání by tedy muselo 18 vyhrát. Což se velmi pravděpodobně nestane. A český velikán ví, co by to pro něj znamenalo.

„V tu chvíli pravděpodobně začnete co nejvíc hrát kluky, kteří mají kontrakt na příští rok a mladíky,“ odhadoval Jágr. Ani do jedné z kategorií nespadá. „Je to pochopitelné, nemyslíte? Takhle uvažuji i já,“ pokračoval ve své výpovědi.

Na přímý dotaz, zda bude u Devils i po uzavření přestupů (2. března), jednoznačnou odpověď nedal. „Nevím, nejsem si jistý,“ odtušil. Navzdory profesionální loajalitě by ho ztráta současného dresu těžko mohla mrzet. Výzvy už tuší jinde.

A ještě jedna věc. Adam Oates a Jaromír Jágr se nevidí poprvé. Jejich vztahy jaksi nebyly nejpevnější ani při společném hráčském působení ve Washingtonu. Prý se nedokážou podívat jeden druhému do očí, Čech rozhodně neplánuje s koučem řešit své postavení.

K redukci svého herního času říká následující. A můžete si udělat vlastní úsudek, co to znamená. „Od prvního dne (kdy došlo ke změně na střídačce) jsem to věděl. Věděl jsem, že se to stane. Je tam určitá historie, takže jsem to věděl.“

V těchto slovech je zřejmě skryto mnohé. Včetně výzvy potenciálním zájemcům. A kam by mohl Jágr zamířit? Podle spekulací v zámoří by mezi zájemci o jeho služby mohly být Pittsburgh, Montreal, ale i několik dalších klubů. Jenže je otázka, jak případně změnily jejich plány poslední zápasy Devils a nulová (co se týče bodů) představení dvojnásobného mistra světa…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud