Zdeněk Janda
27. února 2015 • 08:41

Šéf Panthers chce Jágra i další roky: A chceme s ním Stanley Cup!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotním domácím zápase proti Buffalu by si měl Jaromír Jágr odbýt premiéru ve svém novém působišti – týmu Florida Panthers. A vedení si od něj hodně slibuje. „Myslím si, že dodá hlavně zkušenosti a stabilitu do našeho mladého týmu,“ uvedl Dale Tallon, generální manažer Panthers. Na dnešním tréninku se ale nejspíš ještě podle klubového šéfa česká legenda neobjeví.



Hodně po něm toužili. Až tolik, že za něj obětovali dvě pozice v draftu – druhé kolo v roce 2015, třetí potom o rok později.

„Dodává nám to velkou možnost v dalších dvaceti zápasech zabojovat o play off. Jsem z toho nadšený. Myslím si, že je to skvělý obchod pro celou naši organizaci,“ dodal Tallon, jenž klub vede od roku 2010. Od té doby se Florida probojovala do play off pouze jednou, v sezoně 2011/12 prohrála ve čtvrtfinále konference 3:4 s Devils. Tedy s týmem, z něhož právě český hokejový velikán přichází.

Na Floridě jistě dostane 43letý veterán velký herní prostor. A to nejenom na ledě, ale i v kabině. „Mužstvo postupně skládáme. Krůček po krůčku. A věříme, že právě Jaromír tomu může hodně pomoct,“ reagoval kanadský generální manažer na vytoužený příchod českého čísla 68. Podle Petra Svobody, hráčova agenta, totiž tenhle klub o Jágra usiloval už delší dobu. A to potvrdil i klubový šéf.

„Věříme, že u nás zůstane i po sezoně,“ dodal Tallon. Ten chce udělat z opomíjeného klubu žhavého kandidáta na vítěze Stanley Cupu.

„Jsme odhodláni vítězit. Chceme vyhrát Pohár. Věříme, že právě Jaromír nám k tomu hodně pomůže,“ vykládal klubový šéf zámořským reportérům. I tímto krokem, angažováním jednoho z nejlepších hokejistů historie, chce Florida jasně ukázat, že už nemíní v zámoří být za otloukánka.

„Rád bych ho u nás viděl hrát ještě rok nebo dva. Chceme, aby u nás odehrál v sezoně ještě více než dvacet zápasů. A potom další sezonu. Takový je plán,“ uzavřel generální manažer. Klub už začal prodávat jeho dresy. Česká hvězda má tedy pomoct i zvednout zájem o hokej. A dostat další fanoušky do hlediště.

Jágrovy kluby v NHL:
Pittsburgh Penguins (1990-2001),
Washington Capitals (2001-04),
New York Rangers (2004-08),
Philadelphia Flyers (2011-12),
Dallas Stars (2012-13),
Boston Bruins (2013),
New Jersey Devils (2013-15),
Florida Panthers (2015-?)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud