27. února 2015 • 13:42

Trenér Růžička: Změna může Jágrovi pomoct, bude hrát víc

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pittsburgh, Boston ani Montreal. Jaromír Jágr byl překvapivě vyměněn do Floridy. „Samotného mě to překvapilo, protože se mluvilo o úplně jiných klubech,“ přiznal iSport.cz reprezentační kouč Vladimír Růžička. V dresu Panthers se Jágr objeví v sobotu od 21:00 SEČ proti Buffalu.



„Změna mu může pomoct, protože co jsem četl, tak Jarda už byl špatný z toho, že málo hraje a měl obavu, aby se vůbec vešel do sestavy. V Devils začali sázet na mladé, mají totiž malou šanci na play off. Tohle ho může nakopnout, protože bude nejspíš i hodně hrát,“ pravil Růžička .

Florida má hodně mladý tým – tři nejproduktivnější hráči Bjugstad, Huberdeau a Ekblad nejsou starší než 22 let. „Florida ztrácí dva body a vzala hráče, který má obrovské zkušenosti. Těm mladým může hodně pomoct,“ přiznal Růžička.

Pro klub je Jágr zajímavý i marketingově. Florida je nejméně navštěvovaným klubem NHL, česká legenda by ale diváky mohla přilákat. „To je další věc, v čem může Jágr klubu pomoct,“ potvrdil reprezentační kouč.

Přestupem na Floridu ale zůstává možnost, že by Jágr byl volný pro MS, pokud by s týmem nepostoupil do vyřazovacích bojů. „Uvidíme,“ řekl neurčitě Růžička. „Do konce přestupního období chybí pár dnů a až pak začneme obvolávat hráče. Zatím ale nechci řešit konkrétní jména a i co se týče Jardy, je to otevřené. Uvidíme, jak se to s ním bude vyvíjet,“ uzavřel Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud