28. února 2015 • 21:45

Jágr zažil vítězný debut za Floridu. Sám se uvedl v dobrém světle

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE
Hokejista Jaromír Jágr skočil do svého dalšího angažmá v NHL na Floridě rovnýma nohama bez jakéhokoli tréninku. Poprvé v dresu Panthers nastoupil v sobotu večer proti Buffalu a slavil výhru 5:3. Nastoupil v prvním útoku a odehrál 17:09 minut, byl u dvou vstřelených a jednoho inkasovaného gólu, bodově však vyšel naprázdno podeváté v řadě. Brankář Sabres Michal Neuvirth byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.


Přestože se výhra Floridy proti nejhoršímu týmu NHL nerodila snadno, měla drtivou herní převahu, soupeře přestřílela 47:14. A Jágr do týmu zapadl úspěšně. Nastoupil v elitním útoku vedle Alexandera Barkova a Jonathana Huberdeaua, v početní výhodě hrál s jinými spoluhráči, jeho formace ale dostala v přesilovkách nejvíc prostoru.

Debut v číslech

Čas na ledě: 17:09
Čas v přesilovce: 5:24
Čas v oslabení: 0:02
Střely: 3
+/-: -1
Hity: 0
Vyloučení:

Všechny spoluhráče však Jágr poznal až při samotném utkání, s týmem totiž nestihl jediný trénink. „Bez jediného tréninku budu hrát s mužstvem, s kterým jsem nikdy nehrál. Se spoluhráči, které ani neznám… Navíc každé utkání pro nás bude kritické, protože bojujeme o play off,“ řekl po výměně deníku Sport.

Přestože měl Jágr za sebou bleskový přesun, příliš se na něm nepodepsal. Dostal se ke třem střelám a klíčovou roli měl i u dvou vstřelených gólů, kterými obránce Pirri vyrovnal na 2:2. Český útočník totiž operoval na hranici brankoviště, čímž měl floridský zadák ulehčenou úlohu.

Na druhou stranu si připsal jeden minusový bod, když byl na ledě u vyrovnávací branky na 3:3.

Diváky nepřilákal

Management Floridy si od Jágra sliboval také to, že mladé mužstvo uklidní a předá mu zkušenosti. A režie klubové televize si všimla momentu ze druhé třetiny, kdy Jágr něco horlivě vysvětloval 21letému Huberdeauovi, a ten jen souhlasně kýval hlavou. „Přesně proto Jágr přišel,“ pravili komentátoři.

#Jágr předává zkušenosti Live. Huberdeau mu to všechno odkejval

Video zveřejněné uživatelem Tomáš Vrábel (@tomasvrabel),Úno 28, 2015 v 1:48 PST

Jágr měl být příslibem i toho, že do arény nejméně navštěvovaného týmu NHL přiláká nějaké diváky, což se mu v premiéře příliš nepodařilo. Do haly s kapacitou 19 250 míst dorazilo jen 10 347 diváků, průměr na domácí utkání Panthers je 10 829.

Jágrovy momenty proti Buffalu

11. minuta – Jágr se zkoušel prosadit z ostrého úhlu, brankář Neuvirth však jeho pokus i následný závar vychytal.

25. minuta – Jágr si od pravého mantinelu najel na střed a vypálil, střelu vyrazil Neuvirth betonem.

33. a 34. minuta – Útočník Pirri dvěma střelami v přesilové hře vyrovnal. V obou případech Jágr operoval před gólmanem Neuvirthem.

43. minuta – Rychlý protiútok zakončil Jágr po rychlé kličce od pravého mantinelu na střed svižnou střelou, opět zasáhl Neuvirthův beton.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 2. • 21:10
Florida Panthers
Florida Panthers
5:3
ONLINE
28. února
21:10
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
Góly

Domácí: 32:01. Pirri, 33:24. Pirri, 38:31. Bjugstad, 54:02. Upshall, 59:44. MacKenzie

Hosté: 02:57. Hodgson, 07:18. Meszároš, 52:54. Mitchell

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Gudbranson, Kulikov, Petrovic, Kampfer – Jágr, Barkov, Huberdeau – Boyes, Bjugstad, Jokinen – Hayes, Trocheck, Pirri – Thornton, MacKenzie, Upshall

Hosté: Neuvirth (Lindback) – Bogosian, Benoit, Ristolainen, Zadorov, Weber, Meszároš – Gionta, Mitchell, Moulson – Stewart, Flynn, Foligno – Dalpe, Varone, Larsson – Deslauriers, Ellis, Hodgson

Rozhodčí

Eric Furlatt, Francois St. Laurent – Brad Lazarowich, Brian Murphy

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

10374 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud