1. března 2015 • 04:30

Jágr po premiéře za Floridu: Myslel jsem, že to bude horší

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou hektické dny. Ve čtvrtek se Jaromír Jágr dozvěděl, že ho New Jersey vyměnilo, a tak se musel narychlo přesunout na Floridu. A v sobotu večer, aniž by s týmem absolvoval jediný trénink, už nastoupil v dresu Panthers proti Buffalu a nakonec slavil výhru 5:3. „Kéž bych skóroval, ale nevadí, hlavní je, že jsme vyhráli,“ řekl po utkání Jágr, který vyšel bodově naprázdno podeváté v řadě.



Jágr nastoupil v prvním útoku vedle 19letého Barkova a o dva roky staršího Huberdeaua. A tato formace dělala Sabres, za které chytal Michal Neuvirth, velké problémy.

„Díky nim jsem to měl jednodušší. Myslel jsem, že se budu cítit hůř, protože jsem v poslední době moc nehrál, ale strávili jsme spoustu času v útočném pásmu a měli puk pod kontrolou, což bylo pro mě mnohem lepší,“ pravil Jágr.

Samotná ‚68‘ přiznala, že u Panthers získala novou motivaci. „Když přijdete do nového týmu, tak první zápas chcete vyhrát, jsem rád za to, že se to povedlo.“

Jágr odehrál přes 17 minut a dostal se do třech slibných šancí, další připravil. Důležitou roli splnil i při prvních dvou gólech Pirriho, když operoval před brankářem Neuvirthem a ztížil mu práci. „On dělá spoluhráče lepšími. Toto utkání bylo dobrým důkazem, že s ním budeme silnější,“ přiznal trenér Floridy Gerard Gallant.

Kouč si od něj slibuje, že předá své zkušenosti mladým hráčům, kterých je v týmu hodně. A sám Jágr to cítí stejně. „Je to pro mě zajímavé, nová etapa života. Mám pocit, že už ve svém věku vím, co na ledě mám dělat, ne všechno už ale dokáži. Je tak jednodušší jim říct, jak mají zahrát určité situace,“ přiznala 43letá posila Panthers.

Režii klubové televize zaujal moment z druhé třetiny, kdy Jágr na střídačce něco horlivě říkal Huberdeauovi, ten jen souhlasně kýval. I pro něj byl zážitek zahrát si s Jágrem.

#Jágr předává zkušenosti Live. Huberdeau mu to všechno odkejval

Video zveřejněné uživatelem Tomáš Vrábel (@tomasvrabel),Úno 28, 2015 v 1:48 PST

„Poprvé jsem ho viděl asi dvě hodiny před zápasem, když dorazil do šatny. Byl jsem trochu vystrašený, ale neměli jsme moc příležitostí si promluvit. Něco ke hře mi ale řekl na lavičce a bude to pro mě dobrý mentor. Má dva Stanley Cupy a pamatuji si, jak hrál s Mariem Lemieuxem v Pittsburghu. Pro mě a Barkyho (Barkova) to bude dobrá zkušenost, že s ním máme možnost hrát,“ přiblížil Huberdeau.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud