1. března 2015 • 13:15

Jágrova premiéra v dresu Floridy: Dorazilo o sedm tisíc diváků méně!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl výrazně zvýšit ofenzivní kvalitu Floridy, pomoci navýšit klubový rozpočet z prodeje suvenýrů a dresů a přitáhnout do většinou prořídlého hlediště fanoušky. Splnit první dva body nebude pro Jaromíra Jágra takový problém, v případě toho třetího to už, jak ukázal sobotní duel s Buffalem (5:3), taková legrace nebude.



"Desetitisícové návštěvy, které na Floridu chodí, by mohl Jágr zvýšit tak alespoň o polovinu," uvedl v rozhovoru pro deník Sport šéftrenér hokejového svazu a bývalý asistent trenéra ve Floridě Slavomír Lener.

Zatím se tak nestalo. Na premiéru české hvězdy v dresu Panthers dorazila do BankAtlanic Center tradiční návštěva 10 374 diváků, což je zhruba polovina celkové kapacity stadionu.  

Jaromír Jágr před začátkem zápasu s BuffalemFoto Reuters

Pro porovnání, na poslední zápas Panterů proti Chicagu ještě bez Jaromíra Jágra se přišlo podívat přes 17 tisíc fanoušků.

Pravdou je, že čtvrtý tým Západní konference láká mnohem víc, než beznadějně poslední Buffalo, přesto se na první představení hokejové legendy čekala mnohem lepší kulisa.

Radost tak fanouškům mohla udělat alespoň vydřená výhra 5:3, která udržela Floridu v kontaktu s postupující osmičkou. Na osmou pozici Bruins ztrácí Jágrův tým čtyři body.

Český útočník si ve svém úvodním vystoupení žádný bod nepřipsal, navíc svojí sérii bez bodu prodloužil již na devět zápasů. Přesto byl po utkání spokojen. "Myslel jsem, že to bude horší. Bylo by fajn, kdybych skóroval, ale nevadí, hlavně že jsme vyhráli," říkala po utkání hokejová legenda.

VIDEO: Florida se na výhru hodně nadřela

Český hokejista nastoupil v útoku vedle 19letého Barkova a o dva roky staršího Huberdeaua. „Díky nim jsem to měl jednodušší. Myslel jsem, že se budu cítit hůř, protože jsem v poslední době moc nehrál, ale strávili jsme spoustu času v útočném pásmu a měli puk pod kontrolou, což bylo pro mě mnohem lepší,“ pochvaloval si Jágr.

Další zápas kladenského rodáka čeká již dnes večer, kdy od 23 hodin středoevropského času nastoupí Florida opět před vlastními diváky proti Tampě Bay. Přitáhne druhý zápas slavného osmašedesátky do hlediště přeci jen důstojnější kulisu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud