2. března 2015 • 22:20

Oslabení nominace pro MS. Výměny v NHL zaskočily českou čtveřici

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Trio Neuvirth, Zbyněk Michálek, Židlický na poslední chvíli posílilo silné kluby.Trio Neuvirth, Zbyněk Michálek, Židlický na poslední chvíli posílilo silné kluby.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Letošní přestupová uzávěrka v NHL nebyla tak divoká jako v předchozích letech, zato se během ní hojně stěhovali čeští hokejisté. Jen několik hodin před tzv. deadline změnili barvy Marek Židlický, Michal Neuvirth, Zbyněk Michálek a Radko Gudas. Minimálně první tři do té doby byli jasnými adepty na reprezentační dres pro blížící se hokejové MS v České republice.

  • Marek Židlický z New Jersey do Detroitu

    Největší škrtanec v reprezentačním bloku trenéra Vladimíra Růžičky. Co na tom, že mistr světa z roku 2005 už je ve 38 letech solidním veteránem, pořád je perfektní. A český hokej podobně kvalitního zadáka nemá. Na řízení přesilových her si bude muset kouč najít jiné jméno, nezdá se totiž, že našlápnutý Detroit by se zrovna chystal končit v prvním kole play off.

    Židlický bude v New Jersey pokračovat i v další sezoněFoto Profimedia.cz

  • Michal Neuvirth z Buffala do NY Islanders

    Celé utkání držel Neuvirth naděje Buffala.Foto ČTK/AP

    Závěr základní části zastihl Michala Neuvirtha v Buffalu přímo ve famózní formě. Předváděl skvělé zákroky, dodával slaboučkému týmu sebevědomí a moc si chválil prostor, který mu vedení klubu přidělilo po trejdu Jhonase Enrotha z Dallasu. Téma reprezentace se rázem stalo aktuálním. Jenže po pondělním večeru je všechno jinak, Neuvirth patří Islanders, jednomu z nejpříjemnějších překvapení letošní sezony. A znovu se chystá na roli dvojky, ta ho čeká za slovenským harcovníkem Jaroslavem Halákem.

  • Zbyněk Michálek z Arizony do St.Louis

    Zbyněk Michálek jistil obranu Arizony při výhře 4:2 nad Vancouverem.Foto Reuters / Bob Frid-USA TODAY Sports

    Pětkrát už reprezentoval na mistrovství světa, šestá účast se zdála být možnou, ale teď už je méně pravděpodobná. Defenzivní expert Zbyněk Michálek opouští svou oblíbenou Arizonu a míří bojovat o Stanley Cup do silného St.Louis. Národnímu týmu by se hodil, tenhle chlapík má totiž v zámoří skvělou pověst, nikdo jiný například od roku 2005 nezblokoval v NHL tolik střel (1559).

  • Radko Gudas z Tampy do Philadelphie

    Radko GudasFoto profimedia.cz

    Jediný hráč z vybrané čtveřice, kterému by výměna teoreticky mohla naopak pomoci k nominaci na šampionát. Překvapivý odchod Gudase z našlapané Tampy do Philadelphie znamená přesun ze špičky Východní konference do mužstva, které bude muset zabojovat, aby se do osmičky vešlo. Český vousáč si navíc na premiéru v oranžovém dresu počká, po operaci kolene by mohl stihnout úplný konec základní části, pravděpodobnější ale je, že je pro něj tato sezona už uzavřená.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud