3. března 2015 • 06:43

Nahrávky Rozsívala znamenaly výhru, Nestrašil protáhl sérii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Spolehlivý obránce Michal Rozsíval se dvěma nahrávkami podepsal pod výhru Chicaga proti Carolině 5:2 a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Na druhé straně jednou asistoval útočník Andrej Nestrašil a prodloužil svou bodovou sérii na tři utkání.



V sestavě Blackhawks už se objevily nové posily, které klub získal krátce před pondělní uzávěrkou přestupů - veteráni Kimmo Timonen a Antoine Vermette. Zápas však rozhodly tradiční opory. Hlavní hvězdou byl Jonathan Toews, který vstřelil dva góly a u dalšího zaznamenal asistenci.

Právě kapitán Chicaga otevřel skóre, když ho v 9. minutě Rozsíval kolmou přihrávkou vyslal za záda obránců Caroliny a Toews tváří v tvář brankáři Camu Wardovi nezaváhal. Hned v první minutě druhé třetiny pak stejný hráč unikl ve vlastním oslabení a zvýšil na 2:0. Domácí hokejisté do druhé přestávky přidali ještě další dva góly a získali rozhodující náskok.

Rozsíval odehrál možná nejlepší utkání v sezoně poté, co ho v minulých dvou zápasech trenér Joel Quenneville nechal sedět na tribuně. V pondělí před zápasem nabádal šestatřicetiletého veterána k větší důslednosti v obranné činnosti.

"Potřebujeme, aby podával vyrovnané výkony. V ofenzivě je velmi dobrý na puku, ale v obraně by měl hrát trochu víc jednoduše," řekl Quenneville. "Když se podíváte do statistik, z posledních dvou utkání jsem odešel s bilancí minus čtyři. To není zrovna dobrá obranná práce," uvědomoval si Rozsíval.

"Během dvou zápasů, co jsem nehrál, jsem na sobě tvrdě pracoval. Někdy člověku může taková pauza pomoct, resetujete se a dobijete baterky. Jsem rád, že jsem zpátky v sestavě. Cítím se dobře, snad to bude poznat i na ledě," vykládal dopoledne před utkáním.

Večer své předsevzetí potvrdil. Z duelu s Carolinou si kromě dvou asistencí odnesl bilanci +3, protože byl na ledě u tří vstřelených a žádného inkasovaného gólu.

Druhou asistenci si Rozsíval připsal ve 48. minutě, kdy stál u zrodu rychlého protiútoku, který zakončil Marián Hossa gólem na 5:1. Chicago tak přerušilo třízápasovou vítěznou sérii Hurricanes a zároveň si připsalo třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Carolina

Osm zápasů v řadě prohráli hokejisté San Jose na domácím ledě a v tabulce Západní konference vypadli z elitní osmičky zaručující účast v play off. V pondělí však černou sérii ukončili bezchybným výkonem proti Montrealu, který měl za sebou čtyři vítězství.

Sharks potvrdili, že se jim před vlastními fanoušky proti Canadiens daří, Montreal totiž v San Jose prohrál osmý zápas po sobě. Jedním z klíčových hráčů večera byl náhradní brankář Alex Stalock, který zneškodnil všech dvacet střel a podruhé v sezoně vychytal čisté konto.

Povedenou premiéru v dresu Sharks prožil útočník Ben Smith, jehož San Jose získalo v pondělí ráno z Chicaga výměnou za Andrewa Desjardinse. Šestadvacetiletý útočník nastoupil ve formaci s Hertlem a Tommym Wingelsem a uvedl se gólem a asistencí.

Jeho trefa byla navíc vítězná, když v 7. minutě spolu s Hertlem dvěma jemnými tečemi usměrnili do sítě střelu obránce Marca-Édouarda Vlasice a Sharks se ujali vedení 1:0. Smith si připsal šestý gól v sezoně a první po 28 zápasech, Hertl bodoval teprve podruhé v posledních deseti utkáních.

Cennou výhru vybojovali New York Rangers, kteří si vyšlápli na nejlepší tým ligy Nashville. Pod vítězství 4:1 se dvěma gólovými přihrávkami podepsal norský útočník Mats Zuccarello, který krátce před zápasem uzavřel nový čtyřletý kontrakt, jenž mu zaručuje celkový příjem 18 milionů dolarů.

Výsledky:

NY Rangers - Nashville 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 7. Staal, 25. Kreider, 46. Moore, 60. Nash - 36. Cullen. Střely na branku: 40:26. Diváci: 18.006. Hvězdy utkání: 1. Zuccarello, 2. Talbot, 3. Kreider (všichni Rangers).

San Jose - Montreal 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 7. Smith (Hertl), 20. Pavelski, 27. Irwin, 54. Marleau. Střely na branku: 37:20. Diváci: 17.236. Hvězdy utkání: 1. Stalock, 2. Smith, 3. Pavelski (všichni San Jose).

Chicago - Carolina 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky: 9. a 21. Toews (na první Rozsíval), 30. Saad, 36. Krüger, 48. Hossa (Rozsíval) - 45. Liles (Nestrašil), 59. Sjomin. Střely na branku: 26:29. Diváci: 21.641. Hvězdy utkání: 1. Toews, 2. Rozsíval, 3. Hjalmarsson (všichni Chicago).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud