František Suchan
3. března 2015 • 09:52

Mistrovství už neklapne, ví Neuvirth. S Islanders půjde za Pohárem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I tohle jméno po pondělku zmizelo z trenérských plánů pro domácí šampionát. Michal Neuvirth, který se v uplynulých týdnech v brance posledního Buffala rozchytal k obdivuhodným výkonům, změnil během uzávěrky přestupů zaměstnavatele. A coby člen Islanders bude mít během mistrovství světa jiné starosti. Cestu za Stanley Cupem.



O reprezentaci hodně stojí. Dosud nikdy v dospělé kariéře v ní Michal Neuvirth nemohl předvést své umění, beznadějná pozice Sabres mu letos na jaře dávala možnost na první povolání. A s formou, v jaké teď chytal, by byl rázem adeptem na jedničku pro pražský turnaj.

Jenže…

„Už je jasné, že nepojedu. Není skoro žádná šance,“ připustil Neuvirth v pondělí v noci v rozhovoru pro Sport. Bylo to věcné konstatování, žádná mrzutost. Začátkem května mu totiž půjde o jiné úspěchy, a sice aby Islanders, jeho nový klub, potvrdili výtečnou základní část a přiblížili se Poháru. I kdyby skončili třeba v prvním kole, nevyzkoušeného brankáře by trenéři národního týmu asi narychlo nepovolávali, Neuvirthovi navíc v NHL končí smlouva. Zkrátka sled událostí je neslučitelný s reprezentačním vrcholem sezony.

„Tohle zamrzí, ale musím se na situaci dívat pozitivně. Mít možnost být součástí takhle dobrého týmu, to nejde přejít. Nikdy nevíte, kolik šancí zahrát si o Stanley Cup ještě v kariéře dostanete,“ těší se 26letý brankář na novou zkušenost.

O svém stěhování se pár hodin před uzavřením trejdů dozvěděl na obědě v Tampě. Zatímco si se spoluhráči z Buffala dopřával sushi, přečetl na televizní obrazovce, že už patří jinému klubu, nadupaným favoritům. „Jsem za to rád, beru to jako další posun v kariéře,“ uvědomil si Neuvirth, i když to znamená, že z jednoho z nejrozjetějších brankářů ligy je rázem zase dvojka. Brankoviště nového celku je plně v moci slovenské hvězdy Jaroslava Haláka. Ale šance na Stanley Cup všechny minusy maže…

Rozhovor s Michalem Neuvirthem najdete ve středečním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud