3. března 2015 • 16:00

Gudas o nečekané výměně do Philadelphie: Byl to totální šok

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radko Gudas sledoval přestupovou uzávěrku v Tampě relativně s klidem. Počítal s tím, že dost možná se bude muset rozloučit s jedním, nebo dvěma spoluhráči, kteří by mohli opustit Lightning. Ale ve finále se musel loučit se všemi. Byl to totiž on kdo změnil dres, teď už je z něj hráč Philadelphie. "Byl to pro mě totální šok," přiznává zarostlý silák, který v NHL mění dres poprvé.



Operace kolena, to byl pravděpodobně hlavní důvod, proč Tampa pustila populárního Gudase k Flyers za zkušeného Braydona Coburna. Tampa chce jít v play off daleko, ale český bijec ji nemůže pomoci, rekonvalescence ho vyřadila minimálně do konce základní části. Proto se v Tampě rozhodli řízného obránce obětovat.

Zprávu o výměně se Gudas dozvěděl v neděli po půlnoci. Vzbudil se a byl hodně zaskočen. Zároveň se ale těší do nového týmu, kde se mimo jiné potká s Jakubem Voráčkem, jednou z největších hvězd letošní sezony.

"Na Kladně jsme spolu kdysi něco odehráli, na tuhle spolupráci se vážně těším. Už jsme si volali, myslím, že to bude zábava," řekl v telefonickém hovoru pro NJ.com čtyřiadvacetiletý obránce.

Zkusit play off? To by neriskoval

Jenže ta zábava začne s největší pravděpodobností až na podzim. Gudas si poničil koleno na konci prosince a na operaci musel na začátku ledna. Předpokládaný návrat je až okolo dubna. "Pracujeme na tom každý den, zlepšení je vidět," vysvětlil obránce. "Musíme jít krok za krokem, na led ještě rozhodně nemůžu," dodal.

Ještě jedna šance na obléknutí dresu Flyers v této sezoně je. Tým kolem kapitána Claudea Girouxe by musel rozjet dlouhou jízdu v play off, pak by se mohl Gudas zapojit. "Ale to by bylo zbytečné riziko. Předpokládaná doba rekonvalescence je šest měsíců a on má za sebou teprve dva," řekl generální manažer Ron Hextall.

Letošní ročník tedy pravděpodobně zakončí s 31 odehranými zápasy a pěti body (2+3). K nim přidal také 34 trestných minut, zvládl se i dvakrát poprat a rozdat celkem 115 hitů. S touto statistikou se mimo jiné stále drží na druhém místě v týmu Lightning, i když už dva měsíce nehraje.

A právě pro svou fyzickou hru a bojovnost si ho ve Philadelphii vyžádali. "Chceme hrát víc bojovně. A Radko je přesně ten typ, který dodává týmu energii, všichni to o něm ví. Chce vyhrávat za každou cenu," těší se Hextall.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud