6. března 2015 • 10:51

Opovážlivec vysekl Forsbergův klenot: Taky bude na známce

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odkaz Petera Forsberga přežívá v NHL nejen díky 885 nasbíraným kanadským bodům, jeho dresu vytaženému ke stropu Pepsi Center a útočníkovi Nashvillu Filipu Forsbergovi, který není se slavným Švédem v žádné přízni. Čas od času někdo z hráčů vytasí legendární kličku, kterou Forsberg uhranul na olympijských hrách v Lillehameru v roce 1994, kde Švédsko bralo zlato.



Zatím posledním odvážným exekutorem byl obránce Calgary David Schlemko. V Lillehameru jednoručné zakončení nachytalo brankáře Kanady Coreyho Hirsche, v nočním zápase NHL ho zbaštil i držitel Vezina Trophy z roku 2014 Tuukka Rask z Bostonu.

"Přiznávám, byl to ode mne trochu risk. Pokud bych byl v situaci, že musím nájezd proměnit, jinak prohrajeme, asi bych to doho nešel. Ale říkal jsem si, že by stálo za to zkusit to," veselil se po utkání autor vítězného gólu.

VIDEO: Podívejte se na parádní Schlemkův nájezd

Situace je o to pikantnější, že zápas proti Bruins byl pro Schlemka prvním startem za Calgary, kam byl po pouhých pěti utkáních přestoupen z Dallasu. Většinu kariéry odehrál 27letý obránce v Arizoně.

"Někde v podvědomí jsem měl uloženo, že byl v tomhle David velmi dobrý v juniorech. A jak mi ubývaly možnosti koho poslat, šel jsem za ním a zeptal se ho, jak je dobrý v nájezdech. Řekl, že jel jednou a dal, což je skvělá úspěšnost," řehtal se kouč Calgary Bob Hartley.

O výhře Calgary 4:3, ke které v normální hrací době přispěl Jiří Hudler gólem a přihrávkou, za což si odnesl ocenění pro muže zápasu, rozhodla až osmá série nájezdů.

"Dave vystřihl skvělou kličku. Myslím, že bude taky na známce. Jako Forsberg," dodal v žertu kouč Calgary. Flames se ziskem dvou bodů udrželi na osmé příčce v Západní konferenci.

VIDEO: Připomeňte si Forsbergovu legendární kličku


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud