12. března 2015 • 09:23

Naštvaný Havlát na tréninku ničil hůl. Ví, proč nehraje, říká šéf klubu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna rána do obličeje uvolnila veškerou frustraci. Útočník Martin Havlát z New Jersey je už nějakou dobu zdravým náhradníkem, za poslední měsíc odehrál jen 2 zápasy a na pozici křídla místo něj Devils dokonce často využívají obránce. A tak když forvard na posledním tréninku v Coloradu inkasoval bolestivou ránu do obličeje, rozhodl se si pořádně ulevit.



Bolestivý úder nad ústa a pak rychlá cesta ke střídačce. Tam Havlát naštvaně mlátil holí o mantinel dokud se neroztříštila na několik kusů a to co zbylo, hodil do hlediště. Trénink se kvůli těmto cavykům zastavil, všichni české křídlo pozorovali, asistent Mike Foligno mu pak jel pomoci uklízet zbytky jeho střeleckého náčiní.

"V tu chvílí jsem se cítil dobře," řekl pak Havlát serveru northjersey.com. A ačkoliv tvrdil, že šlo jen o aktuální příliv emocí, z celé scény prý šlo cítit, že start této události byl ještě o mnoho silnější.

Už pětkrát v řadě proseděl mistr světa z roku 2000 utkání jeho Devils jen jako zdravý náhradník, do posledních třinácti zápasů zasáhl pouze dvakrát. I když o tom před žurnalisty narozdíl od Jaromíra Jágra nemluvil moc nahlas, během přestupové uzávěrky chtěl z klubu pryč.

Martin Havlát v nájezdech neuspěl, vychytal ho náhradní brankář Chicaga Scott Darling. Martin Havlát v nájezdech neuspěl, vychytal ho náhradní brankář Chicaga Scott Darling.Foto Reuters / Ed Mulholland-USA TODAY Sports

Nejde mu totiž jen o tuto sezonu, nýbrž o další pokračování jeho kariéry v NHL. Třiatřicetiletý útočník má u klubu smlouvu do konce ročníku a v tuto chvíli nejsou jeho čísla oslnivá, pět gólů a čtrnáct bodů během osmatřiceti utkání. Plus nepříjemná bilance - 12 v tabulce pravdy...

Ale podle novináře Toma Gulittiho se jinak české křídlo chová velmi profesionálně. Nemluví kriticky o svém herním vytížení, nestěžuje si, zkrátka jen maká a doufá v návrat na led. Jenže když se tak stále neděje a místo něho naskakuje v útoku zadák Peter Harrold...

"Je to proto, že do obrany se nám po delší absenci vrátil Damon Severson a chceme mít pro jistotu ve hře sedmého zadáka, kdyby se něco stalo," vysvětloval generální manažer Lou Lamoriello.

Havlát v situaci není sám, dalším kdo nehraje je zkušený forvard Michael Ryder, který také zažívá bídnou sezonu. Oběma bylo po trejdu Jaromíra Jágra na konci února slibována větší časová vytíženost, každopádně oba naskočili od té doby jen k jednomu utkání. Proč?

"Řeknu vám to asi takhle, oni ví proč a já vím proč," vysvětlil stroze Lamoriello. Další utkání hrají Devils už dnes v noci na ledě Colorada. S Havlátem? Uvidíme...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud