15. března 2015 • 20:13

Češi řídili výhru Detroitu. Židlický má tři body, Mrázek 42 zákroků

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Detroitu neprožívali poslední dobou v NHL příjemné období. Z pěti zápasů vyhráli jediný. Pokud museli mít ale z něčeho radost, byly to výkony nové posily Marka Židlického. A byl to právě český bek, kdo se nyní zaskvěl při nečekaně hladkém vítězství 5:1 na ledě Pittsburghu. Zkušený obránce měl prsty v prvních třech gólech svého týmu, na dva nahrál a jeden vstřelil sám. Vynikající výkon předvedl také gólman Petr Mrázek, jenž si připsal 42 úspěšných zákroků.



Osmatřicetiletý Židlický, jenž posílil Detroit před uzávěrkou přestupů z New Jersey, se podílel na prvních třech gólech zápasu. Už po 81 sekundách jeho střelu tečoval do branky Sheahan, poté se v 19. minutě podílel na trefě Pulkkinena a na začátku druhé části sám skóroval. Židlický zvýšil na 3:0 nekompromisní ranou v přesilovce pět na tři a zaznamenal sedmý gól v sezoně.

Mrázek mezitím likvidoval všechny šance Pittsburghu. O nulu ho připravil až v 50. minutě za stavu 0:5 rychlou střelou z první Perron.

Čeští hokejisté Mrázek Židlický navíc byli vyhlášeni největšími hvězdami zápasu.

VIDEO | Gól Židlického proti Pittsburghu z přesilovky

NHL

Pittsburgh - Detroit 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky: 50. Perron - 19. a 44. Pulkkinen (na první Židlický), 2. Sheahan (Židlický), 21. Židlický, 28. Zetterberg. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól ze 43 střel, úspěšnost zásahů měl 97,7 procenta. Střely na branku: 43:25. Diváci: 18.668. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. Židlický, 3. Pulkkinen (všichni Detroit)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud