27. března 2015 • 15:05

Legendy po 25 letech: Coffey zvládl něco, co ani já ne, smál se Jágr

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setkání legend po letech. Jaromír Jágr se po utkání v Torontu potkal se slavným Paulem Coffeym a společnou fotku sdílel na sociální síti Facebook – tu současnou i tu z roku 1990. „Neskutečný obránce,“ napsal útočník Floridy po vítězství 4:1.



Oba se potkali v dresu Pittsburghu v letech 1990-92, kdy Jágr vstupoval do NHL, a v obou sezonách slavili Stanley Cup.

„Stále drží rekord - nejvíce gólů za sezonu NHL jako obránce - 46. A za jeden zápas dal 8 bodů (2 góly a 6 asistencí) to se nepodařilo ani mně :))))). To už nikdo nepřekoná,“ vysekl Jágr poklonu někdejšímu spoluhráči.

Jágr byl v dobrém rozmaru i proto, že Panthers zvítězili, díky čemuž se drží ve hře o play off. Momentálně na postupovou příčku ztrácí tři body, mají však o zápas navíc. „Odehrál jsem tady dvanáct utkání a myslím, že jsme všechny mohli vyhrát,“ pravil Jágr, který má na Floridě bilanci sedmi výher, čtyř porážek a jednoho neúspěchu v nájezdech. „Jsme velcí, můžeme rotovat a bruslit. Pokud budeme hrát svoji hru, tak pro soupeře není snadné nás porazit,“ pravil Jágr.

VIDEO: Toronto - Florida 1:4

Sám se v utkání proti Torontu necítil úplně ideálně. „Byl jsem unavený, citově unavený. Úkolem našeho útoku (s Barkovem a Huberdeauem) je střílet góly, trenér nám dal možnost, že hrajeme spolu, ale v první třetině jsme neodvedli dobrou práci, pak jsme se ale do toho dostali a měli dvě nebo tři dobré šance,“ dodala ‚68‘.

Do konce základní zbývá Floridě osm utkání, do play off postoupila naposledy před třemi lety.

Jágr se také pro EPSN rozpovídal o své budoucnosti. „Mé tělo nejméně ještě sedm let zvládne,“ říkal 43letý útočník v dobrém rozmaru. „Hokej je hra, kterou miluji. A pokud budu zdravý, tak mohu komukoli pomoct a být produktivní.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud