Martin Tomaides
30. března 2015 • 11:53

Nejvíc podceňovaný hráč NHL? Hudler už je v desítce bodování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamery ho nezabírají tolik jako Crosbyho, nepíše se o něm tak často jako o Malkinovi a nepoutá takovou pozornost jako Seguin. Přesto do společnosti hokejových superstar už Jiří Hudler patří, po tříbodovém večeru na ledě Nashvillu se český hračička usídlil na desátém místě v kanadském bodování NHL.



Už pět sezon v řadě nebyli hokejisté Calgary Flames v play off. Když se to vydařilo naposledy byl ještě kapitánem Jarome Iginla, obranu vedl Dion Phaneuf a v bráně skotačil Miikka Kiprusoff. Klub s velkým ohnivým céčkem má teď jiné hrdiny a vévodí jim Jíři Hudler.

VIDEO: Takhle skóroval Hudler proti Nashvillu

Ten si v jedenatřiceti letech vyloženě užívá roli veterána. Aby ne, v Detroitu se kdysi učil od největších person, šatnu sdílel s Dacjukem, Lidströmem, Yzermanem či Hullem. Své zkušenosti teď předává mládeži a společně vedou Calgary mezi bojující o Stanley Cup.

"Je úžasný. Jeho hokejové schopnosti a vůdcovství jsou naprosto klíčové. Navíc je mužstvu dodává celý rok," chválil parťáka po jeho tříbodovém večeru na ledě Predators spoluhráč Lance Bouma.

Jiří HudlerFoto ČTK/AP

Hudler zažívá zatím nejlepší sezonu kariéry, své bodové maximum (57) ze sezony 2008/09 už si o 12 bodů vylepšil, v týmu má třetí nejlepší statistiku +/- a hlavně je na něj spoleh. Když na začátku března mužstvo přišlo o obránce Marka Giordana, kapitána a také svého nejproduktivnějšího hráče, mnozí Flames odepisovali.

Ale to první centr nedovolil. Svou formaci s mladíky Seanem Monahanem a Johnny Gaudreauem vycepoval na obávanou lajnu. První jmenovaný je s 29 góly nejlepším střelcem klubu, ten druhý zase jen o bod zaostává v kanadském bodování nováčků soutěže za Filipem Forsbergem a mnohými je favorizován na vítěze.

"Hudlerova výhoda je ta, že to je přirozený lídr. Tím pomáhá celému našemu útoku. Navíc je zábava s ním hrát, je to výjimečný hokejista," chválil teprve dvacetiletý Monahan.

Když přehlédneme týmové hledisko může být vítěz Stanley Cupu s Detroitem spokojen i individuálně. V kanadském bodování za sebou v tuto chvíli drží i takové veličiny jako jsou Steven Stamkos, Ryan Getzlaf či Jonathan Toews.

A v případě, že by zůstal v TOP 10 i na konci sezony, bylo by to poprvé od ročníku 2003/04, kdy by se mezi nejlepšími umístili hned dva čeští hokejisté.

Kanadské bodování:
1. Crosby (Pittsburgh) - 79 bodů (25+54)
2. Tavares (NY Islanders) - 77 bodů (34+43)
3. Voráček (Philadelphia) - 76 bodů (21+55)
4. Ovečkin (Washington) - 75 bodů (49+26)
5. Bäckström (Washington) - 73 bodů (18+55)
6. Ja. Benn (Dallas) - 72 bodů (28+44)
7. Tarasenko (St.Louis) - 71 bodů (36+35)
8. Malkin (Pittsburgh) - 70 bodů (28+42)
9. Seguin (Dallas) - 69 bodů (34+35)
10. Hudler (Calgary) - 69 bodů (28+41)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud