30. března 2015 • 16:14

Jágr dal lekci číslu 68! Před gólem se prohnal kolem svého obdivovatele

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když Jaromír Jágr jednou v NHL nebude, jeho odkaz jen tak nezmizí. Už v tuto chvíli hrají v NHL další dva borci, kteří nosí na zádech populární číslo 68 stejně jako česká legenda. Jsou jimi Mike Hoffman z Ottawy a Melker Karlsson ze San Jose. Oba mají stále jedinečnou možnost sledovat jednoho z nejlepších hokejistů historie v akci, ale první jmenovaný při nedělní porážce 2:4 zjistil, že občas to může být pořádně hořké.



Jakmile potkal Jaromíra Jágra trejd na Floridu, zařadil ho nový kouč Gerard Gallant do útoku s Aleksandrem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem. Mnozí označili tento tah jako velmi prozíravý, mladé pušky dodávají rychlost a drajv, Jágr zase zkušenosti a myšlenku.

Proti Ottawě ale Jágr dokázal, že i rychlost stále ve svém repertoátu má. V 54. minutě se vřítil do útočného pásma, přebruslil o dvaadvacet let mladšího Zibanejada a pak bleskově obrkoužil bránu a zakončil. Takovou rychlost dokázal v tomto věku vyvinout snad jen finský blesk Teemu Selänne.

Celou akci sledoval velmi zblízka také Hoffman. S českým útočníkem chvíli držel krok ve středním pásmu, pak jako první sledoval jeho výstavní zakončení. A s číslem 68 na zádech se musel hořce usmívat. Jágrova trefa navíc byla v zápase vítězná.

VIDEO: Hoffman sledoval, jak Jágr skóruje

Kanadský nováček už před rokem přiznal, že číslo 68 mu bylo klubem přiděleno. Tak se to u mladíků dělá. Ale Hoffman zároveň dodal, že Jágr býval jeho idolem.

A nutno říct, že tenhle pětadvacetiletý borec asi v dětství dával pozor. V NHL hraje svou první celou sezonu, s 26 góly je nejlepší v klubu, se statistikou + 18 nejlepším mezi útočníky a mezi nováčky v celé lize je se 47 body na čtvrtém místě.

Jágr by měl určitě radost.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 23:00
Ottawa Senators
Ottawa Senators
2:4
ONLINE
29. března
23:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 44:43. Karlsson, 57:39. Pageau

Hosté: 27:46. Jágr, 35:48. Jokinen, 53:57. Jágr, 59:04. Bolland

Sestavy

Domácí: Anderson (Hammond) – Karlsson, Melhot, Ceci, Cowen, Gryba, Borowiecki – Stone, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Legwand, Condra – Lazar, Pageau, Greening.

Hosté: Ellis (Luongo) – Ekblad, Campbell, Gudbransson, Mitchell, Petrovic, Kulikov – Jágr, Barkov, Huberdeau – Hayes, Trocheck, Pirri – Kampfer, Bolland, Jokinen – Kopecký, MacKenzie, Upshall.

Rozhodčí

Pochmara, Skilliter – MacPherson, Nansen

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

19 045 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud