31. března 2015 • 09:07

Voráček pojede na MS. A Flyers pro něj chtějí vyhrát bodování

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulacím, fanoušci těšte se! Nejlepší český hokejista letošního ročníku NHL Jakub Voráček bude už za měsíc k vidění v Praze na blížícím se mistrovství světa v hokeji. "Bude to úžasné, celá Česká republika bude tím šampionátem několik měsíců žít," řekl pro NJ.com útočník Philadelphie, která už nemá ani matematickou možnost postupu do play off.



Do konce sezony zbývá Flyers odehrát šest utkání, bitva o play off je zavřená, ale tým má jiný cíl. Pomoci svému lídrovi vyhrát Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hokejistu soutěže, kterou ještě nikdy v historii žádný hráč Philadelphie nevyhrál.

"Jake je skvělý kluk, všichni ho tu máme rádi a uděláme všechno co budeme moct abychom mu k triumfu pomohli," řekl například rakouský útočník Michael Raffl, který letos vstřelil dvacet branek. Na polovinu z nich mu nahrál právě český útočník.

Voráček asistoval, Simmonds si přisal jeden gólFoto Reuters

V tuto chvíli je Voráček na třetí pozici se 77 body, jeden ztrácí na Johna Tavarese z Islanders a tři na lídra Pens Sidney Crosbyho. Ten je největším favoritem na závěrečné vítězství a stejně jako zrzavý bojovník Flyers i on ještě do konce sezony odehraje šest utkání.

"On je nejlepší hokejista na světě," řekl pro NJ.com Voráček. "Já se musím soustředit na sebe a pak se uvidí. Když to přijde, tak to přijde," řekl novinářům a potvrdil tak svou skromnost.

Z cesty za trofejí pro nejproduktivnějšího hráče soutěže, kterou z Čechů naposledy vyhrál Jaromír Jágr v roce 2001, nedělá velkou vědu. "Určitě bych se necítil špatně kdybych zvítězil, ale kolem mě je tolik dobrých hráčů. Prostě budu hrát svou hru a doufat, že posbírám pár bodů," sdělil útočník.

Závěrečná bitva o nejproduktivnějšího útočníka nabírá pikantnějších rozměrů i díky tomu, že Voráček se do konce základní části s Crosbym dvakrát přímo utká. Poprvé už v noci na středu.

"Budou to emotivní utkání," připomíná pětadvacetiletý útočník tradiční rivalitu mezi dvěma kluby z Pennsylvánie. Ke stejnému názoru se přiklání i brankář Steve Mason, který bude také důležitým mužem v bodovém tažení. Rád by Crosbyho vynuloval.

"Sice jde pouze o individuální statistiku, ale myslím si, že každý u nás v šatně by měl za Jakea radost," dodala klubová jednička.

Kanadské bodování:
1. Crosby (Pittsburgh) - 79 bodů (25+54)
2. Tavares (NY Islanders) - 77 bodů (34+43)
3. Voráček (Philadelphia) - 76 bodů (21+55)
4. Ovečkin (Washington) - 75 bodů (49+26)
5. Ja. Benn (Dallas) - 74 bodů (28+46)
6. Bäckström (Washington) - 73 bodů (18+55)
7. Tarasenko (St.Louis) - 71 bodů (36+35)
8. Hudler (Calgary) - 71 bodů (29+42)
9. Seguin (Dallas) - 70 bodů (35+35)
10. Malkin (Pittsburgh) - 70 bodů (28+42)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud