2. dubna 2015 • 10:04

Ovečkin má znovu 50 gólů! Je jiný, než říkali, chválí kouč kanonýra

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezvladatelná primadona, nespolehlivý lídr, hvězda za zenitem, jednostranný hráč, který neumí bránit? Nic z toho. Alex Ovečkin je zase absolutní špička a trenér Barry Trotz, od loňska nový šéf Capitals, si svého kapitána nemůže vynachválit. Ten už napálil nejvíc gólů v historii klubu.



Padesát gólů za sezonu. Pro většinu nedostižná meta, pro Alexe Ovečkina norma. Začátkem týdne zaokrouhlil svůj střelecký účet tohoto ročníku a znamená to, že alespoň padesátku branek pokořil už v šesté sezoně. Nepodařilo se mu to ve třech zbylých, z toho jedna byla zkrácená výlukou – a v ní se stal nejlepším střelcem ligy.

Coby lídr pořadí už se ruský kanonýr obsadil i v klubových tabulkách. Poslední zásah byl jeho 472., čímž dorovnal dosud prvního Petera Bondru. Jen na svou porci tref spotřeboval o 206 utkání méně…

Washington k tomu celkem bezpečně sedí na pozici pro play off a jeho tahoun je po ročníku, v němž skončil s bilancí -35, zase v plusu. Kouč Barry Trotz, který k týmu přišel loni na podzim a slyšel, že ho excentrický a nezvladatelný Rus odrovná, nestačí žasnout. „Alex předčil moje očekávání. Všechno, co mi o něm říkali, byla lež. Tahle sezona mi otevřela oči a snažím se to teď říkat, kudy chodím. Tohle výborný hokejista, který dokáže neskutečné věci,“ nechal se slyšet Trotz.

VIDEO: Ovečkin pošesté překonal hranici 50 gólů

Jen pro představu ze statistického pohledu – nejbližší pronásledovatelé ve střeleckém pořadí ligy, pánové Stamkos a Nash, mají o deset branek míň. „Alex chce být tím, kdo to tady táhne, kdo jde příkladem. A upřímně, je jím,“ pochvaloval si Matt Niskanen, obránce Capitals.

Ovečkinovi ostatně ještě ani nebylo třicet a až dá tři další góly (a že je brzy dá), bude už v elitní střelecké padesátce historie NHL. Už teď má třeba víc zásahů než Theo Fleury, Gary Roberts, Peter Šťastný či krajan Pavel Bure. Čtyřstovku před dvěma lety pokořil jako šestý nejrychlejší hokejista v dějinách, větší kvapík nasadili jen Gretzky, Bossy, Lemieux, Brett Hull a Kurri.

Ve středu v noci si pak jeden střelecký milník odbyl i Ovečkinův největší konkurent, Sidney Crosby. Proti Philadelphii trefil 300. zásah kariéry, kterým zároveň udržel svůj náskok v čele produktivity této sezony.

Jako první má 80 bodů, Ovečkin je tři body za ním, stejně tak Jakub Voráček.

Kanadské bodování NHL:
1. Crosby (Pittsburgh) - 80 bodů (26+54)
2. Ovečkin (Washington) - 77 bodů (50+27)
3. Tavares (NY Islanders) - 77 bodů (34+43)
4. Voráček (Philadelphia) - 77 bodů (21+56)
5. Ja. Benn (Dallas) - 74 bodů (28+46)
6. Bäckström (Washington) - 73 bodů (18+55)
7. Tarasenko (St.Louis) - 71 bodů (36+35)
8. Hudler (Calgary) - 71 bodů (29+42)
9. Seguin (Dallas) - 70 bodů (35+35)
10. Malkin (Pittsburgh) - 70 bodů (28+42)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud