14. dubna 2015 • 09:58

Skvělé zprávy! Mrázek bude jedničkou, Michálek se stihl uzdravit

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě potěšující zvěsti přilétly ze zámoří. Brankář Detroitu Petr Mrázek si odbude premiéru v play off, do série s Tampou vstoupí v pozici startujícího gólmana. Po třítýdenní pauze se do sestavy Ottawy vrací uzdravený snajpr Milan Michálek. O dva důvody více sledovat letošní boje o Stanley Cup, které vypuknou ve středu v noci.



Především Mrázek napsal hodně čtivý příběh. Sezonu začínal jako třetí gólman Red Wings na farmě v Grand Rapids v AHL a nyní dostane přednost před Jimmym Howardem. Američanem, který se u fanoušků těší velké oblibě.

Jednatřicetiletý Howard měl pozici prvního gólmana na startu play off jistou v minulých pěti sezonách. V první polovině letošního ročníku byl také ve formě a nominace na lednové Utkání hvězd NHL ho neminula, těsně před ním si ale poranil třísla. Po návratu do sestavy v polovině února si připsal tři prohry za sebou, v březnu měl úspěšnost zákroků jen 89 procent. Po solidních výkonech proti Minnesotě a Carolině navíc dostal ve čtvrtek tři laciné góly na ledě Montrealu, které mu zřejmě zlomily vaz.

V posledním zápase proti Carolině šel do branky Mrázek, který zakončil základní část fantastickým výkonem, Hurricanes nedovolil jedinou branku. Do branky proti Tampě v prvním kole Stanley Cupu tak půjde právě on. Kouč Mike Babcock o tom informoval média po pondělním tréninku.

VIDEO: Podívejte se na Mrázkovo rozebrání Caroliny

"Když vybíráte gólmany, musíte vyhodnotit, jak na tom jsou, jejich dovednosti a aktuální formu. A pak rozhodnout, který z nich vám dá větší šanci na vítězství. Zvolil jsem Petra, letos odehrál hodně dobrých zápasů a získal pro nás důležitá vítězství," glosoval svůj tah Babcock. "Je hodně soutěživý, věřím, že příležitost využije."

Série Tampy s Detroitem vypukne ve čtvrtek na ledě Lightning. Mrázkovi se proti týmu okolo Stevena Stamkose daří, v poslední konfrontaci na konci března nepustil gól a slavil výhru 4:0. "Je to rozhodnutí trenéra, můžu být jen šťastný a zkusit ze sebe vydat to nejlepší," hlásil spokojený Mrázek. "Je to velká šance. Podobná té, když mi bylo 20 let a mohl jsem za Grand Rapids chytat své první play off, takže je to pro mě velká výzva."

Mrázkovým sokem v brankovišti bude Ben Bishop, pro kterého půjde také o první sérii play off v kariéře.

Ottawa může počítat s Milanem Michálkem

Po třítýdenní absenci se do sestavy hokejistů Ottawy vrací Milan Michálek. A právě včas, aby stihl začátek bojů o Stanleyův pohár, ve kterém se Senators v kanadském derby utkají s Montrealem.

Třicetiletý Michálek zmeškal závěrečných jedenáct zápasů základní části NHL poté, co se 21. března srazil s torontským obráncem Ericem Brewerem a utrpěl zranění v horní části těla.

Před zraněním se Michálkovi dařilo. "Cítil jsem se dobře. Věřil jsem si. Bohužel přišlo zranění. Snad se do toho zase co nejrychleji dostanu," řekl ottawský útočník, jenž zakončil základní část s bilancí 13 gólů a 21 asistencí z 66 utkání. "Hodně jsme ho postrádali. Je fajn, že je zpátky," řekl kouč Senators Dave Cameron.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud