21. dubna 2015 • 13:00

Český obr dal po roce gól. Radost jako v nastavení, smál se kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou práci v dresu Tampy zná. Hlídat zadní vrátka. Takže když v sobotu obránce Andrej Šustr sjel před bránu Detroitu a zvýšil na 3:0, radost byla obrovská. A nejen jeho, se čtyřiadvacetiletým českým hokejistou mohutně slavila celá střídačka. "Člověk by nejraději zastavil čas," usmíval se trenér Jon Cooper po výhře 5:1.



VIDEO: Šustr překonal Mrázka a zývšil na 3:0

5. dubna 2014 vstřelil Šustr proti Dallasu svůj první gól v NHL. Rok utekl a plzeňský rodák jich měl stále na svém kontě stejně. Sezonní nulu rozčísl až ve druhém utkání série proti Detroitu. A poslal velký dík spoluhráči Valteri Filppulovi, který mu gólovou situaci připravil načasovanou přihrávkou.

"Bylo to skvělý, hlavně pro mě, protože přece jen tolik gólů nedávám," měl radost Šustr, autor třinácti nahrávek v základní části. "Jsem šťastný, že jsem takhle mohl přispět."

Jeho radost je snad zbytečné popisovat. Jeden z nejvyšších hokejistů NHL okamžitě vítězně zapumpoval a byl připraven přijímat gratulace spoluhráčů. "Ta radost ne střídačce? To bylo asi jako kdybychom vstřelili gól ve třetím nastavení," smál se pro tampabay.com trenér Cooper, který mladého beka postavil v základní části do 72 utkání.

Další boj prvního kola proti Detroitu startuje dnes v noci od 01:00 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud