22. dubna 2015 • 08:40

Ocenění pro Hudlera. V NHL je nominován na Lady Byng Trophy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Jiří Hudler z Calgary byl v NHL nominován na Lady Byng Trophy za gentlemanské chování v kombinaci s hokejovým uměním. Spolu s ním se o cenu ucházejí další dva útočníci, Rus Pavel Dacjuk z Detroitu a Slovinec Anže Kopitar z Los Angeles. Slavnostní předávání cen NHL se uskuteční 24. června v Las Vegas.



Jednatřicetiletý Hudler má z pohledu osobních statistik suverénně nejlepší sezonu v kariéře v NHL. V 78 zápasech si připsal 76 bodů za 21 branek a 45 asistencí a pomohl Flames k první účasti v play off od roku 2009. Skončil celkově osmý v produktivitě. Za sezonu nasbíral jen 14 trestných minut, co je nejméně mezi hráči z první dvacítky kanadského bodování.

Lady Byng Trophy, která se uděluje od roku 1925, ještě žádný český hokejista nezískal.

Hudler, který v roce 2008 získal s Detroitem Stanleyův pohár, se uchází o individuální cenu v NHL poprvé. V soutěži má na kontě za Red Wings a Flames 604 duelů, v nichž zaznamenal 371 bodů za 145 tref a 226 asistencí a připsal si 212 trestných minut. V prvním kole play off jeho tým vede nad Vancouverem 3:1 na zápasy. Hudler se v úterý poprvé v sérii prosadil, když gólem a asistencí pomohl k výhře 3:1. Svou bilanci v bojích o Stanleyův pohár vylepšil na 33 bodů za 12 tref a 21 přihrávek ze 69 duelů.

Šestatřicetiletý Dacjuk se o Lady Byng Trophy uchází pošesté. Získal ji čtyřikrát za sebou v letech 2006 až 2009 a v roce 2010 skončil v hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů třetí. V této sezoně si připsal v 63 duelech 65 bodů za 26 gólů a 39 přihrávek. Inkasoval osm trestných minut.

O devět let mladší Kopitar na Lady Byng Trophy kandiduje poprvé, loni byl v nominaci na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka a skončil druhý. V 79 zápasech v tomto ročníku zaznamenal 64 bodů za 16 tref a 48 přihrávek a dostal pět dvouminutových trestů. Na rozdíl od Hudlera a Dacjuka nehraje s Kings play off. Místo útoku na další Stanleyův pohár po triumfech v letech 2012 a 2014 se představí na mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Mezi třicítkou kandidátů na Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji je brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu. Tříčlenná nominace bude zveřejněna ve středu 29. dubna.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud