22. dubna 2015 • 12:45

Višňovský schytal drtivý hit a nedohrál: Idiot, zlobí se na autora

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rvačky z NHL pomalu mizí a i tvrdá hra se letos v základní části občas vytrácela. V play off se ale hraje na jiné úrovni, a tak milovníci hokejové energie transformované v ničivé hity mohou znovu jásat. Jeden takový byl k vidění i včera, Tom Wilson z Washingtonu si podal slovenského šikulu Ľubomíra Višňovského a vystavil mu stopku pro zbytek duelu. Kádr soupeře pro jeho střet neměl zrovna pochopení.



Ne jenom góly rozhodují v důležitých zápasech o osudu utkání. Každý hráč má v sestavě své místo a může přispět tím, co nejlépe ovládá. Jedenadvacetiletý Tom Wilson běžně nabízí svým spoluhráčům z Capitals množství energie, které má nadmíru. A protože Islanders svoje ostré hochy nechávají v play off v hledišti, jezdí si tenhle mladík po ledě téměř beztrestně.

Nejdříve ve 24. minutě srazil kolenem domácího Joshe Baileyho a sotva se vrátil z trestné lavice vyřídil Slováka Višňovského. Menší obránce v záklonu neodkázal vzdorovat rozjetému dravci a po hitu, který schytal, už se z šaten do zápasu nevrátil.

VIDEO: Takhle Wilson rozboural Višňovského

"Ten kluk je idiot. Lítá po ledě, lehkomyslně trefuje ostatní, pro takové činy už není na ledě místo," zlobil se v rozhovoru pro newsday.com domácí útočník Kyle Okposo.

Jenže Islanders nedokázali odpovědět na drsnou hru soupeře a nakonec nezvládli ani koncovku, ačkoliv herně byli lepší než soupeř. Díky trefě Nicklase Bäckströma ze 72. minuty je stav série 2:2.

"Musím svoje chlapce i tak pochválit, nechali na ledě celé srdce," řekl po utkání trenér poražených Jack Capuano. Jeho partě navíc v sérii štěstí zrovna nepřeje. Švéd svůj gól vstřelil ve chvíli, kdy jeden z hráčů Islanders (John Tavares) měl zrovna zlomenou hůl a nemohl tak bránit. Podobná věc se stala v celé sérii už potřetí. "To jsem ještě nezažil," láteřil Capuano.

Islanders přesto neskládají zbraně a věří ve svůj postup, i když série se znovu stěhuje do Washingtonu. "Myslím, že jsme je celkem přehrávali, ale jak vidíte, tak to vždycky výhru neznamená," vykládal po utkání Okposo, který už dvakrát skóroval.

"Teď je to zkrátka srovnané a my jim musíme další výhru ukrást."

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Washington

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 01:30
New York Islanders
New York Islanders
1:2
ONLINE
22. dubna
01:30
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 19:48. Cizikas

Hosté: 13:06. Ovečkin, 71:09. Bäckström

Sestavy

Domácí: Halák (Neuvirth) – Leddy, Boychuk – de Haan, Strait – Hickey, Višňovský – Kuljomin, Tavares "C", Strome – Bailey, Nielsen "A", Okposo "A" – Lee, Nelson, Grabner – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

Hosté: Holtby (Grubauer) – Orpik "A", Carlson – Alzner, Niskanen – Gleason, Green – Ovečkin "C", Bäckstöm "A", Ward – Chimera, Kuzněcov, Burakovsky – Johansson, Laich, Brouwer – Beagle, Latta, Wilson.

Rozhodčí

Meier, O’Halloran – Cherrey, Driscoll

Stadion

Nassau Coliseum, New York

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud