25. dubna 2015 • 10:10

Píchnutí do slabin, krosček. Laciné, běsnil po ataku kouč Ottawy

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ničí nás! Ohrožuje náš postup do dalšího kola Stanley Cupu a je třeba mu zatnout tipec. Podobným směrem se ubíraly myšlenky útočníka Montrealu Brandona Prusta, který v 5. utkání prvního kola Stanley Cupu za rozhodnutého stavu inzultoval brankáře Ottawy.



Panika? Zatím není nutná. Zvýšená pozornost? Určitě na místě. Hokejisté Montrealu neproměnili na domácím ledě druhý matchball a od Ottawy schytali výprask 1:5. Z luxusního náskoku tří výher je nyní ošemetnější vedení 3:2 na utkání. A důvod komplikací? Prostovlasý americký brankář Craig Anderson.

Bývalý gólman Colorada nebo Floridy naskočil do série až na třetí zápas, kdy nahradil kometu konce základní části Andrew Hammonda. A od té doby si vede znamenitě, za tři utkání jej Canadiens překonali jen třikrát ze 121 střel. Fantastické výkony a neskutečná úspěšnost zákroků 97,6 procent jsou pro Montreal trnem v oku a Ottawě pomohly už ke dvěma vítězstvím.

Zřejmě proto chtěli domácí borci v závěru zápasu Andersona rozhodit. Brandon Prust popíchl holí 33letého brankáře do citlivých míst, ten mu to oplatil seknutím a následovala krátká mela. Prust Andersona ještě povalil na branku a inkasoval dvouminutový trest za krosček.

VIDEO: Podívejte se na nešetrný zákrok Prusta na Andersona


"Bouchly v nás emoce. Chodí tvrdě před bránu, bojuje o svůj prostor a já zase o svůj. A trochu jsme se střetli," popisoval Anderson incident, který se vůbec nelíbil trenéru Ottawy Davu Cameronovi. "Bylo to velmi laciné. Jde o známku frustrace, když se k něčemu podobnému soupeř uchýlí na vašeho gólmana, který vás drží," štvalo ho.

Sám Prust odmítl situaci komentovat. Další pokračování třaskavé série je na programu v noci z neděle na pondělí. Uteče Ottawa hrobníkům z Montrealu z lopaty i potřetí?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud