26. dubna 2015 • 10:15

Mrázek už píše do klubových dějin. A nenávidí štěňata, tuší v Tampě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmadvacet. Přesně tolik puků zkrotil Petr Mrázek v sobotním zápase s Tampou a díky výhře 4:0 se zapsal do historických knih slavného klubu z Detroitu. Žádný nováček Red Wings totiž nikdy nedokázal vychytat dvě nuly v té sérii play off, ve které si zároveň odbyl svůj debut. "Ten jeho ledový klid nám hodně pomáhá," chválil třiadvacetiletého sebevědomého mladíka jeden z lídrů Niklas Kronwall.



Petr Mrázek dostal před play off od uznávaného trenéra Mikea Babcocka důvěru a kanadský stratég zatím za své rozhodnutí slyší jen slova uznání. Český gólman se činí, nerozházelo ho ani střídání v utkání číslo dvě a často fyzicky i psychicky nevyrovnaného Jimmyho Howarda zatím skvěle nahrazuje.

Čím si vlastně rodák z Ostravy získal takovou důvěru kouče, jenž má ve sbírce dvě zlata z olympiády, jedno z mistrovství světa a také Stanley Cup? Kromě skvělých výkonů na ledě si Babcock oblíbil hlavně duševní stránku Mrázka. "Je to elitní bojovník. Má to v hlavě srovnané a vždycky jde na led a věří, že vyhraje," chválil kouč sebevědomí svého svěřence pro ESPN.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Detroit

Díky sobotnímu vítězství a druhé nule v sérii proti Lightning navíc mladý brankář nakoukl i do historických kronik celé soutěže. Stal se jedním z pěti gólmanů, kteří dokázali udržet dvě čistá konta v té sérii, ve které v play off debutovali. Po výhře v utkání číslo 5 ale český brankář hodně chválil svoje obranné parťáky.

"Zejména ve druhé třetině jsme bránili opravdu dobře. První zákrok jsem v ní měl snad až v desáté minutě. Vytvářili jsme tlak na jejich defenzivu, drželi jsme je v jejich pásmu a oni se tím nemohli dostat do toho našeho," podotkl Mrázek, který byl zvolen první hvězdou utkání.

A střelecká impotence je to, co tým Lightning teď nejvíce trápí. Je totiž hodně překvapivá, Tampa Bay v zákaldní části vstřelila 262 branek, a to žádný jiný tým z celé NHL nedokázal. "Je to frustrující. Když vyškrtnete prodloužení minulého duelu, neskórovali jsme v 8 z 9 předchozích třetin," mračil se v rozhovoru pro NHL.com trenér Tampy Jon Cooper.

I toho ale určitě musely pobavit transparenty domácího publika, které se vyskytly během utkání ze střídačkou Detroitu. Na jednom z nich stálo, že Gustav Nyquist nesnáší Ameriku, na dalším, že Petr Mrázek nemá rád štěňata a na třetím, že Pavel Dacjuk je komunista. Značně originální.

Netradiční transparenty za střídačkou Red Wings.Foto ČTK/AP

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 4. • 00:05
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
0:4
ONLINE
26. dubna
00:05
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí:

Hosté: 19:37. Sheahan, 35:46. Miller, 55:47. Dacjuk, 58:22. DeKeyser

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Callahan (A), Stamkos (C), Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Paquette, Filppula, Namestnikov – Brown, Boyle (A), Morrow. Trenér: Jon Cooper

Hosté: Mrázek (Howard) – Ericsson, Kronwall (A), Quincey, DeKeyser, Židlický, Smith – Tatar, Dacjuk (A), Helm – Abdelkader, Zetterberg (C), Nyquist – Jurčo, Sheahan, Andersson – Ferraro, Glendening, Miller. Trenér: Mike Babcock

Rozhodčí

Charron, Sutherland – Kovachik, Pancich

Stadion

Tampa Bay Times Forum, Tampa

Návštěva

19204 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud