27. dubna 2015 • 09:19

Prázdnota v Ottawě a zklamání v St. Louis. Neumíme zabrat, smutní

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Potřetí v řadě vstupovali hokejisté St.Louis Blues do své série play off jako sebevědomá našlápnutá parta s ambicí na Stanley Cup a i potřetí končí pro tým kolem kapitána Davida Backese sezona hned po prvním kole. "Každý rok to samé, nedokážeme v play off pokračovat v tom stylu hry, který předvádíme v základní části," řekl obránce Kevin Shattenkirk, s osmi body překvapivě nejproduktivnější hráč play off.



Ačkoliv v posledních dvou duelech vstřelili hráči Blues celkem pouhé dvě branky, fanoušci si prstem ukazují spíše do brankoviště. Kouč Ken Hitchock před play off zvolil nováčka Jakea Allena, to on měl být tím, kdo mužstvo podrží. Jenže nezkušený čtyřiadvacetiletý gólman tíhu série nezvládl, stejně jako jeho parťáci. V šestém utkání pustil dvě slabé střely Minnesoty a v polovině utkání střídal.

"Takové góly, v téhle soutěži, v tuto část sezony zkrátka nepadají," litoval kanadský brankář po zápase. "Nepodržel jsem nás, teď to na mě bude pěknou chvíli ležet, než se zase budu moci začít soustředit na hokej," vykládal zklamaně pro NHL.com.

Další konec Blues ve vyřazovací části by mohl být koncem i pro kouče Hitchcocka. Tým si krásně sestavil, defenziva v čele s Bouwmeesterem, Pietrangelem či Shattenkirkem patří k nejlepším v lize, ofenziva je zase díky Oshiemu, Tarasenkovi či Stastnymu šikovně rozložena. Přesto se dostavil neúspěch. Je tedy možné, že v St.Louis se se zkušeným koučem rozloučí.

"Náš největší problém je, že neumíme zabrat, když je třeba. Útok nedokáže skórovat v důležitých chvílích a obrana zase tým v takových situacích podržet," hledal důvody trenér.

Přes léto se uvidí, jakým směrem se klub dál vydá. Dvě vyhrané série play off za 14 let - to není zrovna lichotivá bilance.

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - St.Louis

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 4. • 21:00
Minnesota Wild
Minnesota Wild
4:1
ONLINE
26. dubna
21:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 07:14. Parise, 31:19. Fontaine, 41:01. Parise, 58:08. Niederreiter

Hosté: 39:58. Oshie

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Kuemper) – Brodin, Suter, Spurgeon, Scandella, Dumba, Leopold – Pominville, Granlund, Parise – Stewart, Koivu, Zucker – Niederreiter, Coyle, Vanek – Fontaine, Brodziak, Cooke.

Hosté: Allen (32. Elliot) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Michálek, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehterä, Schwartz – Berglund, Stastny, Jaškin – Reaves, Ott, Porter.

Rozhodčí

St. Laurent, Pollock – Miller, Galloway

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Ottawa nevyzrála na Price

2:4 na utkání prohráli také hokejisté Ottawy, ti ale z ledu mohli odcházet se vztyčenou hlavou. S favorizovaným Montrealem prohráli první tři partie, pak se ale tým Senators vzchopil a po výhře sahal i v neděli. V cestě ale byl brankář Carey Price, který pochytal 43 střel domácích.

"On byl tím rozdílem, jednoznačně nejlepší hráč zápasu," chválil brankáře střelec druhého gólu Max Pacioretty.

V druhé šatně byla nálada podstatně horší. "Pocity? Prázdné. Poslední měsíce jsme hráli vážně tvrdě, nezasloužili jsme si vypadnout takhle brzy," řekl kapitán týmu Erik Karlsson, který v sérii nasbíral čtyři body.

I přesto měl kouč poražených Dave Cameron pro své hráče jen slova uznání. "Jsem pyšný, že mohu vést takové mužstvo," uvedl trenér, který přišel na střídačku Senators 8. prosince, kdy nahradil Paula MacLeana. "Jsem na tuhle partu ohromně hrdý. Což se říká snadno, když vím, že se hráči vyždímali ze všech sil. A takhle to bylo tři měsíce, co tu jsem," dodal Cameron.

VIDEO: Sestřih utkání Ottawa - Montreal

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 00:05
Ottawa Senators
Ottawa Senators
0:2
ONLINE
27. dubna
00:05
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí:

Hosté: 13:26. Gallagher, 59:59. Pacioretty

Sestavy

Domácí: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – Stone, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Lazar, Pageau, Condra – Chiasson, Smith, Michálek

Hosté: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Pateryn, Gilbert – Smith-Pelly, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Weise, Eller, De La Rose – Flynn, Mitchell, Prust

Rozhodčí

Lee, Watson – Murphy, Shewchyk

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

20 500 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud