28. dubna 2015 • 13:25

Zničil Voráčka i Havláta. Teď si Kronwall vyhlédl další oběť

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro současnou generaci hokejistů v NHL je Niklas Kronwall z Detroitu zhruba stejným postrachem, jako před pár lety býval Scott Stevens v New Jersey. Chvilka nepozornosti v okolí tohoto švédského obránce může způsobit bolehlav rozsáhlého charakteru. Tedy až se proberete. Nejnovější obětí je útočník Tampy Nikita Kučerov, na kterého si bek počíhal během včerejšího utkání, jenž Red Wings prohráli 2:5.



VIDEO: Kronwall si podal Kučerova

Kronwalled! Tenhle výraz často uslyšíte od moderátorů utkání, ve kterém zadák Red Wings sestřelí některého ze soupeřů. Jeho bodyčeky jsou tak slavné, že už mají i své vlastní jméno. Za oběti už Kronwallovi padli například Martin Havlát, Jakub Voráček, Daniel Briere, Ryan Kesler, Aleš Hemský, Radek Bonk, Alexander Radulov a mnoho dalších.

Dalším mužem, přes kterého se přehnala čtyřiatřicetiletá švédská kalamita, je tedy mladík Kučerov. "Zdálo se mi to čisté," vyprávěl po zápase klíčový muž defenzivy Red Wings.

Samozřejmě jiný stan, jiný názor. Příznivci Lightning si stěžují, že ne příliš vysoký Kronwall si lehce povyskočil a navíc zasáhl soupeře do hlavy. "Tohle dřív bývalo napadení," napsal například na svůj Twitter bývalý sudí Kerry Fraser, který narážel na to, že sudí za zákrok nevylučovali.

Debaty na toto téma ale mazácky ukončil sám kouč Lightning Jon Cooper. "Rozhodčí se rozhodli nevylučovat, takže to muselo být čisté," řekl pro MLive.com.

Přesně o takových momentech bitvy o Stanley Cup jsou. Nejsou to vždycky jen góly, co rozhoduje zápasy. Rána od nabušeného Švéda přišla za stavu 1:3 a mohla ještě Detroit nakopnout a zápas zvrátit. Lightning se ale nedali, proto rozhodne o postupujícím až sedmý zápas.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 4. • 01:10
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
2:5
ONLINE
28. dubna
01:10
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 32:26. Tatar, 41:39. Tatar

Hosté: 03:47. Johnson, 11:10. Garrison, 29:09. Johnson, 54:51. Killorn, 59:03. Paquette

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Ericsson, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Židlický, Smith – Tatar, Dacjuk, Helm – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Andersson – Ferraro, Glendening, Miller

Hosté: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Garrison, Coburn, Šustr, Carle – Callahan, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Paquette, Filppula, Naměstnikov – Brown, Boyle, Morrow

Rozhodčí

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Návštěva

20 027 diváků

VIDEO: Kronwall sejmul Voráčka

VIDEO: Havlát odnesl střet otřesem mozku

VIDEO: Hemský se chvíli nedíval a bylo hotovo

VIDEO: Sestřih Kronwallových hitů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud