Martin Tomaides
4. května 2015 • 10:24

Fleischmann v Anaheimu čeká na šanci: Snažím se svou roli vytěžit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má nevděčnou roli náhradníka. Tým Tomáše Fleischmanna sice v letošním play off ještě v šesti utkáních ani jednou neprohrál, jenže rodák z Kopřivnice k tomu na ledě přispěl jen ve dvou případech. Do sestavy Anaheimu se v tuto chvíli zkrátka nevejde. "Tak to teď prostě je," říká smířeně třicetiletý křídelník.



Do Kalifornie se dostal rodák z Kopřivnice na konci února během trejdu z Floridy. Místo bitev o pozice v play off tak rázem mohl změnit myšlení a začít se orientovat rovnou na Stanley Cup. Ducks patří k favoritům soutěže, formu zatím potvrzují, ale s minimálním využitím českého hokejisty.

Ten naskočil pouze ve 3. a 4. zápase prvního kola proti Winnipegu, musel zalepit pozici jednoho ze dvou zraněných centrů. A ačkoliv na tomto místě už roky nehrál, vedl si skvěle a dokonce přihrál na gól. Teď je ale zase během zápasů v hledišti a čeká.

"Tohle je teď moje role, snažím se z ní vytěžit co nejvíc. Snažím se pomáhat klukům při tréninku a doufám, že se zase brzy dostanu do sestavy," řekl Fleischmann pro ocregister.com.

Fleischmann slaví s Emersonem Etemem.Foto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

V zámoří hraje bývalý útočník Washingtonu, Colorada či Floridy svou desátou sezonu a popáté absolvuje bitvy o Stanley Cup. Nikdy ale nebyl členem tak silného mužstva, jakým je letošní kačeří parta. "Je to působivá sestava. Myslím, že takhle by měl vypadat tým, který to chce daleko dotáhnout," uznává Fleischmann, jemuž místo v sérii proti Calgary zabral brusič Nate Thompson.

Vítěze Calder Cupu z roku 2006 nemusí ale role černého Petra tolik mrzet. Není v ní totiž sám. Z útočníků čeká na svou šanci také například nováček Jiří Sekáč, mezi beky zase nehrají zkušení James Wisniewski a Mark Fistric.

"Máme vážně skvělý tým, všechny čtyři útoky mají sílu," hodnotí Fleischmann. "Já jsem aspoň ve dvou zápasech dostal šanci ukázat, co dokážu."

Široká sestava byla jasným důvodem sestavování mužstva na sezonu a jeho následného doplnění během uzávěrky přestupů. Generální manažer Bob Murray nechce, aby něco ohrožovalo jeho sen o konečném vítězství, proto chce mít co nejvíce možných alternativ v případě zranění. "Mužstvo je důkladně složené, přesně podle plánu," uzavřel kouč Bruce Boudreau.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud