7. května 2015 • 09:00

Naději rozmetal gól vteřinu před koncem. Peklo, hlesl Plekanec

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | V příštích čtyřech zápasech budou mít hlavu na špalku. Jedna porážka a sekera znamenající konec Montrealu ve Stanley Cupu dopadne se zničujícím účinkem. Po dvou domácích porážkách ztratili Canadiens ve 2. kole play off i třetí zápas, Tampa rozhodla gólem 1.1 vteřiny před závěrečným klaksonem.



Akce přitom začala nevinně. Ondřej Palát vycházkovým tempem zavezl kotouč do útočného pásma, zvedl hlavu a přihrál najíždějícímu Victoru Hedmanovi. Švédský zadák puk potáhl, na zlatém tácku jej předložil Tyleru Johnsonovi, který se nemýlil. Kotouč se překulil přes brankovou čáru přesně 1.1 vteřiny před koncem.

"Naprosto jsem neměl tušení, kolik zbývá do konce," juchal po zápase Johnson, který se v letošním play off trefil poosmé a je nejlepším střelcem vyřazovacích bojů. "Když jsem skákal na led, tušil jsem jen, že jde zřejmě o moje poslední střídání. Když jsem sjížděl před branku neměl jsem tucha, že zbývá tak málo, přísahám. Je to opravdu husté," dodal 24letý americký útočník.

VIDEO: Podívejte se na rozhodující moment zápasu

Opačné pocity zachvátily hokejisty Montrealu. Alespoň prodloužení a šance zdramatizovat sérii byla neskutečně blízko. "Hráli jsme pekelný zápas," vzdechl Tomáš Plekanec, kterého souží slabá produktivita, v devíti utkáních pobral jen gól a dvě asistence. "Měli jsme mraky šancí, zvonily tyče, ale nic z toho. Tohle je opravdu hodně smutný způsob porážky," dodal kladenský odchovanec, který byl na ledě při rozhodujícím gólu.

Celkem trefili Canadiens v zápase tyč třikrát, dalších 31 střel zastavil Ben Bishop. Tampa porazila Montreal poosmé v řadě a je na nejlepší cestě vrátit kanadskému týmu dehonestaci z loňského play off, kdy vzájemná konfrontace skončila porážkou Lightning 0:4 na zápasy.

"Hraje se na čtyři výhry, ne na tři," brzdil po zápase euforii trenér Tampy Jon Cooper. Ale uznal, že už jsou opravdu blízko postupu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud