20. května 2015 • 09:35

Gól hlavičkou? Nejen ve fotbale. Málem rozhodl maraton v NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Málem ani dva zápasy nestačily k rozhodnutí duelu číslo dva ve finále Západní konference mezi hokejisty Chicaga a Anaheimu. Vítězné trefě na 3:2 ze 117. minuty ale předcházela netradiční situace z poloviny druhého nastavení. Chicago už se radovalo na ledě, jako zdatný hlavičkář se tam prezentoval Andrew Shaw, ale jen krátce. Rozhodčí okamžitě zasáhli. A správně.



Teče, odrazy, skrumáže. V play off se takhle rozhodují zápasy. Když tedy v 89. minutě padl pravidlově neregulérní gól, nikdo z Anaheimu si ani nestěžoval. Žádný hráč totiž pravděpodobně neviděl, jak branka padla.

Domácí Ducks hráli v oslabení kvůli příliš vysokému počtu hráčů na ledě a Chicago chtělo nabídnutou výhodu využít. Role zachránce se chopil hvězdný Patrick Kane, vystřelil z boku na brankáře Andersena a sledoval, jak puk míří vysoko nad bránu. Tam ho objevil Shaw a s výskokem ho zkušeně nahlavičkoval do brány.

VIDEO: Parádní hlavička Shawa

Sudí se ale nenechali zmást euforickou oslavou hráčů Blackhawks a okamžitě se rozhodli prozkoumat opakované záběry. Ty uklidnily domácí příznivce, hlavičkovat do brány se totiž nesmí.

Pravidlo 78.5. totiž naprosto jasně. Gól nesmí platit, pokud je puk do klece nasměrován, hozen či dotlačen útočícím hráčem jinak, než hokejkou. Po zápase si ze své trefy mohl Shaw aspoň utahovat. "Možná mě teď začnou sledovat v Premier League," smál se třiadvacetiletý útočník.

Zápas tady nakonec skončil až se závěrem třetího prodloužení a potěšil pouze hosty. Pořádně ale unavil oba týmy. "Takhle intenzivní utkání jsem nikdy v životě nehrál," svěřil se například kouč Joel Quenneville.

I on bude podepsán pod rekordním momentem klubu. Bitva proti Ducks totiž o téměř 4 minuty překonala nejdelší utkání historie Blackhawks, které se datuje do roku 1931. Zápas byl také nejdelším v NHL za posledních sedm let.

"Dneska jsme jim trochu sebrali vítr z plachet, teď jen musíme výhru potvrdit v Chicagu," těšilo útočníka Bryana Bickella. Další bitva je připravená na čtvrteční noc.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Chicago

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 5. • 03:15
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
2:3
ONLINE
20. května
03:15
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 09:14. Cogliano, 37:30. Perry

Hosté: 02:14. Keith, 06:19. Hossa, 116:12. Kruger

Sestavy

Domácí: Andersen (Gibson) – Beauchemin "A", Lindholm, Despres, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry "A", Getzlaf "C", Maroon – Silfverberg, Kesler, Beleskey – Palmieri, Rakell, Cogliano – Sekáč, Thompson, Etem. Trenér: Bruce Boudreau.

Hosté: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith "A", Seabrook, Timonen, Oduya, Cumiskey – Hossa, Toews "C", Saad – Kane, Richards, Bickell – Teravainen, Vermette, Sharp "A" – Shaw, Kruger, Desjardins. Trenér: Joel Quenneville.

Rozhodčí

McCauley, Pollock – Cherrey, Heyer

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17.234 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud