21. května 2015 • 10:05

Medveděv posílí Philadelphii. Hertlovi přibyl v San Jose konkurent

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový obránce Jevgenij Medveděv uzavřel jako nedraftovaný volný hráč v NHL roční smlouvu s Philadelphií, která mu podle zámořských médií zaručuje roční plat tři miliony dolarů. Dvaatřicetiletý dvojnásobný mistr světa tak opouští po osmi letech Kazaň, s kterou v letech 2009 a 2010 získal Gagarinův pohár. Z Evropy do zámíří míří i finský útočník Joonas Donskoi, který přestupuje t Kärpätu Oulu do San Jose, kde působí český forvard Tomáš Hertl.



"Vylepší naší defenzivu. Má dobré parametry, bruslení i rozehrávku. Je to kvalitní všestranný obránce," řekl generální manažer Philadelphie Ron Hextall serveru phillynews.com na adresu světového šampion z let 2012 a 2014, který reprezentoval Rusko na posledních čtyřech světových šampionátech i na loňských olympijských hrách v Soči.

Medveděv si v uplynulé sezoně v dresu Kazaně připsal v 57 zápasech včetně play off 20 bodů za čtyři branky a 16 asistencí. Za sedm let existence KHL sehrál 422 utkání a zaznamenal 169 bodů za 37 gólů a 132 přihrávek.

Na mistrovství světa v Ostravě a Praze, kde Rusové skončili druzí, si Medveděv připsal v sedmi duelech tři asistence. V závěru turnaje sborné chyběl kvůli zranění.

Fin Donskoi podepsal smlouvu se San Jose

Finský útočník Joonas Donskoi uzavřel jako volný hráč v NHL dvouletý nováčkovský kontrakt se San Jose, kam míří z mistrovského Kärpätu Oulu. Nejužitečnější hráč letošního play off finské ligy si podle deníku Ilta-Sanomat v případě pobytu v prvním týmu Sharks vydělá ročně 925 tisíc dolarů.

Třiadvacetiletý Donskoi si v uplynulé sezoně v dresu Kärpätu připsal v základní části v 58 utkáních 49 bodů za 19 branek a 30 asistencí. V 19 utkáních play off zaznamenal 22 bodů za šest gólů a 16 přihrávek.

Při své premiéře na mistrovství světa byl Donskoi v Praze a Ostravě třetím nejproduktivnějším hráčem Finska s osmi body za pět gólů a tři asistence z osmi duelů. Původně si ho v roce 2010 vybrala Florida ve čtvrtém kole jako celkově 99. hráče draftu NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud