26. května 2015 • 06:34

Ducks téměř ztratili vyhraný duel, finále se přiblížili v nastavení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Anaheimu porazili v pondělním utkání play off NHL Chicago 5:4 v prodloužení, ujali se vedení v sérii 3:2 na zápasy a chybí jim jediná výhra k postupu do finále Stanley Cupu. Rozhodující gól vstřelil už po 45 sekundách nastaveného času Matt Beleskey, když předtím Blackhawks vyrovnali díky dvěma gólům v závěrečných dvou minutách základní hrací doby.



Chicago vstupovalo do zápasu s vědomím, že od roku 2007, kdy do mužstva přišli Jonathan Toews a Patrick Kane, uspělo ve všech sedmi sériích play off, v nichž byl stav nerozhodný 2:2. Pokaždé navíc v poměru 4:2, takže Jestřábi neztratili ani jeden ze čtrnácti duelů.

Tentokrát ale narazili. A to zejména kvůli nepovedené první třetině, kterou Anaheim vyhrál 3:0. Při úvodním gólu Cama Fowlera v 6. minutě byl na ledě i český útočník Jiří Sekáč, který odehrál téměř dvanáct minut. Při druhé brance, kterou o pouhých 32 sekund později vstřelil Ryan Kesler, si zase připsal pozitivní účast Tomáš Fleischmann, jenž naskočil poprvé v celé sérii a na ledě strávil něco přes deset minut.

VIDEO: Vítězná trefa Beleskeyho

Třetí gól přidal v 15. minutě Sami Vatanen a zdálo se, že po předchozích třech duelech, které skončily rozdílem jediného gólu, z toho dvakrát až v prodloužení, bude tentokrát zápas jasnou záležitostí. Jenže hosté se nevzdali a trefami na začátku a na konci druhé třetiny snížili na 3:2. V 55. minutě Patrick Maroon vrátil domácím dvoubrankový náskok, ani ten však nebyl rozhodující.

Závěr třetí třetiny byl totiž velkým představením Jonathana Toewse. Letitý kapitán Chicaga nejprve v 59. minutě při hře bez brankáře snížil tvrdou ranou z voleje, 38 sekund před závěrečnou sirénou pak v pokračující power-play překvapil gólmana Andersena nahozením na branku z nulového úhlu a bylo vyrovnáno.

Jenže nakonec se přece jenom radovali domácí fanoušci. Už v první minutě prodloužení se dostali do protiútoku dva na jednoho Kesler a Beleskey, první hráč vypálil a druhý jmenovaný pohodlně dorazil puk do odkryté branky. Šestadvacetiletý kanadský útočník se trefil v letošním play off už posedmé. "Ale tohle je jednoznačně nejdůležitější gól mé kariéry," radoval se Beleskey, který během sedmi sezon v NHL nastřílel 57 branek.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Chicago

Hráčům Anaheimu se muselo hodně ulevit, že slibně rozehraný zápas nakonec neprohráli. "To jsme prostě my. Neradi děláme věci příliš jednoduše," smál se Kesler, který byl vyhlášen první hvězdou večera.

I díky němu Ducks zlomili dominanci soupeře v prodloužení, v němž mělo Chicago v letošním play off až do pondělí stoprocentní úspěšnost 4:0 - dvakrát v něm Blackhawks udolali Nashville a dvakrát Anaheim. "Po skončení třetí třetiny nám samozřejmě nebylo nejlépe, ale Bruce (trenér Boudreau) v kabině řekl: Pánové, hlavy nahoru. Teď jdeme a ten zápas vyhrajeme," uvedl Maroon. "A každý z nás tomu věřil. Jako celou sezonu. Tohle je na našem mužstvu skvělé, nikdy se nevzdáváme," dodal.

Výsledek:

Západní konference:

Anaheim - Chicago 5:4 v prodl. (3:0, 0:2, 1:2 - 1:0)
Branky: 6. Fowler, 6. Kesler, 15. Vatanen, 55. Maroon, 61. Beleskey - 59. a 60. Toews, 22. Teräväinen, 40. Seabrook. Střely na branku: 28:28. Diváci: 17.286. Hvězdy utkání: 1. Kesler, 2. Vatanen (oba Anaheim), 3. Teräväinen (Chicago). Stav série: 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud