26. května 2015 • 11:20

Chybí malý kousek. Hned čtyři Češi jsou jen výhru od finále Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Palátovi s Fleischmannem chybí jedna výhra k účasti ve finále.Palátovi s Fleischmannem chybí jedna výhra k účasti ve finále.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Když se hokejový bůh přikloní k českým fanouškům, znovu po dvou letech bude mít národ ze středu Evropy v prestižním finále Stanley Cupu 4 zástupce. Byla by to příjemná změna po loňských bitvách, které se obešly bez české účasti. Tampa Bay vede nad Rangers 3:2 na zápasy a stejně je na tom Anaheim proti Chicagu. Kdo je tedy krůček k bitvám o slavnou trofej?

  • Tomáš Fleischmann, Anaheim, útočník

    Tomáš Fleischmann poprvé naskočil do Finále konference a odehrál přes deset minut.Foto Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

    Věk: 31
    Zápasy: 5
    Body: 1 (0+1)
    Průměrný čas na ledě: 10:16
    +/-: 0

    O místo na nabité soupisce Ducks stále bojuje. Dva zápasy odehrál v sérii proti Winnipegu, stejný počet proti Calgary, proti Chicagu naskočil v pondělí poprvé. Ale zase rovnou do druhé formace k Silfverbergovi a Keslerovi. Odborníci si přísun veterána chválí, šikovný hokejista dokáže zahrát v útočné formaci i bránit ve spodní lajně. Čeká na první gól.

  • Ondřej Palát, Tampa Bay, útočník

    Ondřej PalátFoto Reuters / Reinhold Matay-USA TODAY Sports

    Věk: 24
    Zápasy: 18
    Body: 14 (6+8)
    Průměrný čas na ledě: 19:01
    +/-: + 4

    Nejvýraznější česká postava letošních vyřazovacích bojů. Je důležitou součásti útoku "trojčat" s Tylerem Johnsonem a Nikitou Kučerovem, hraje přesilovky i oslabení, na dresu nosí "áčko". V kanadském bodování navíc český útočník uzavírá první desítku a ve finále konference proti Rangers nebodoval v jediném z pěti zápasů. Mezi všemi útočníky v lize má nejvíce zblokovaných střel (21) a je pátý v počtu rozdaných hitů (58).

  • Jiří Sekáč, Anaheim, útočník

    Jiří Sekáč a Cam FowlerFoto Reuters / Richard Mackson-USA TODAY Sports

    Věk: 22
    Zápasy: 5
    Body: 0
    Průměrný čas na ledě: 11:59
    +/-: + 1

    První dvě kola proseděl v hledišti, v sérii s Chicagem ale hraje pravidelně a předvádí své schopnosti. Je rychlý, napadá, ve vypjatých zápasech se nebojí ukázat kličku i střílet, všimnete si ho i když na ledě tráví jen zhruba deset minut. Na páté utkání proti Chicagu dokonce na začátek povýšil do třetí formace.

  • Andrej Šustr, Tampa Bay, obránce

    Andrej ŠustrFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    Věk: 24
    Zápasy: 18
    Body: 2 (1+1)
    Průměrný čas na ledě: 16:44
    +/-: + 6

    Nenápadý chlapík. Platí pro něj, že se v play off stále otrkává, přesto v důležitých defenzivních statistikách si vede velmi dobře. S bilancí + 6 je například druhým nejlepším zadákem Lightning. Pravidelně nechybí v sestavě, zatím odehrál všech 18 utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud